Brood Cakes Hartig Ontbijt

10 heerlijke paasrecepten (hartig en zoet)

Pasen is een geweldige tijd als je van bakken houdt! Ik ben dol op een groot paasontbijt of brunch en je kunt met deze 10 heerlijke paasrecepten genoeg inspiratie vinden om jouw eigen paastafel vol te zetten. Of je nu op zoek bent naar een hartige cake of lekkere tomatentaart, of juist de perfecte croissantjes of scones. Wil je nog meer recepten voor een geslaagd paasfeest? Kijk dan eens naar mijn andere paasrecepten.

10 heerlijke paasrecepten (hartig en zoet):

Tomatentaart met tapenade - Gwenn's Bakery

1. Tomatentaart met tapenade

Een simpel recept met bladerdeeg, tomaten en tapenade! Voor de tomaten op de taart mag je echt de lekkerste nemen die je kunt vinden. De meeste smaak van deze tomatentaart met tapenade zit hem namelijk in de kwaliteit en smaakexplosie van die heerlijke ‘cœur de bœufs’ tomaten. Ik ben er zelf voor naar de markt gegaan en heb de lekkerste mee naar huis genomen. En man wat is dit een lekker recept! Supersimpel en snel gemaakt. En gewoon een lekkere frisse hartige taart om van te smullen!

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

2. Chocolade Babka

Het deeg lijkt op een soort briochedeeg, maar dan minder rijk in boter en ei. Dit vul je met een chocoladevulling en rol je op tot een lange staaf welke je snijd en als een twister om zichzelf heen rolt. De Joodse variant van de babka kan echter ook met kaneel gemaakt worden. Je kunt dan bijvoorbeeld de vulling van mijn recept voor Cinnamon rolls gebruiken. Maar je kunt deze chocolade babka natuurlijk ook juist in dikke plakken snijden en bakken zoals cinnamon rolls. Kortom, genoeg plezier met dit recept en een heerlijke toevoeging voor het paasontbijt of brunch!

Brioche Brood - Gwenn's Bakery

3. Brioche Brood

Dit brioche brood is gewoonweg heerlijk! Het is gewoon een standaard briochedeeg, maar dan in een cakeblik gebakken zodat het lekker hoog bakt. Dit type brioche noemen we in Frankrijk de “Brioche Nanterre”. Oftewel 8 kleine bolletjes briochedeeg die samen een brood vormen. Als je het brioche brood doorsnijdt krijg je mooie sneetjes die je zo kunt eten of zelfs licht roosteren en besmeren met wat frisse jam bijvoorbeeld. Perfect voor een goede paasbrunch thuis!

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

4. Cinnamon Rolls (kaneelbroodjes)

Cinnamon Rolls zijn echt heerlijke zoete broodjes die perfect passen bij een paasontbijt en horen zeker in mijn 10 heerlijke paasrecepten! Je maakt een vrij makkelijk brooddeeg en hoeft dit enkel uit te rollen en vullen met kaneel, suiker en boter. Je kunt het in een bakvorm bakken zodat je een soort groot breekbrood krijgt en lekker kunt genieten.

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

5. Scones

Voor velen is dit een onmisbaar recept voor de paasbrunch of high-tea: ik heb het natuurlijk over scones! Deze kleine broodjes zijn bijna een mix tussen een cakeje en brood. Scones zijn klein, met een iets zoete smaak en een lekkere kruimelige textuur. Het is eigenlijk een broodrecept, maar gelukkig bijzonder makkelijk te maken. Je hoeft het deeg niet lang te kneden of te laten rijzen. Enkel wat ingrediënten bij elkaar doen, uitrollen en uitsteken. Na een korte baktijd staan jouw eigen verse scones al gelijk op tafel!

Paaskoekjes met mini chocolade-eitjes - Gwenn's Bakery

6. Paaskoekjes met mini chocolade-eitjes

Deze paaskoekjes met mini chocolade-eitjes zijn toch te leuk!!! Kijk eens naar die kleuren! Echt een vrolijkt baksel voor de Pasen. Eigenlijk is het vooral een lekkere twist op de bekendere chocolate chip cookies. Maar in plaats van alleen maar stukjes chocolade toe te voegen doe je er in deze paaskoekjes natuurlijk die heerlijke mini chocolade-eitjes in.

Mini slofjes met advocaat - Gwenn's Bakery

7. Mini slofjes met advocaat

Vooral met Pasen zijn deze schattige (maar volwassen) slofjes een grote hit! Je maakt het simpelweg met mijn heerlijke basis sloffenbodem recept gevuld met wat advocaat-slagroom. Door wat mascarpone bij de slagroom te doen wordt hij iets steviger en nog romiger. Hier schep je gewoon de advocaat doorheen en je kunt genieten!

Luikse wafels - Gwenn's Bakery

8. Luikse wafels

Mijn favoriete wafels zijn Luikse wafels! Ik vind ze echt waanzinnig lekker met die stukjes parelsuiker die zorgen voor een extra crunch. Maar ook omdat die stukjes suiker aan de buitenkant van de wafels karamelliseren tijdens het bakken. Dit geeft extra veel smaak aan de Luikse wafels. Maak met dit recept naar wens een paar grote wafels of juist weer extra veel kleintjes.

Croissants recept - Gwenn's Bakery

9. Croissants

Croissants zijn zooooo lekker!!! Vooral als ze nog iets warm zijn en dus heerlijk vers. Voor mij is de beste combi door ze te eten met wat frambozenjam. Het friszure van de frambozen is perfect tegenover het boterige van de croissants. En voor mij is dit dan ook het allerlekkerste ontbijtje wat je kunt bedenken! Maar ik ben een Fransman, dus nogal bevooroordeeld! Hahaha!

Geitenkaasquiche met cougette en tomaat - Gwenn's Bakery

10. Geitenkaasquiche met courgette en tomaat

Deze geitenkaasquiche met courgette en tomaat is echt te lekker! Het heerlijke hartige en zoutige van de geitenkaas gaat echt lekker samen met de frisse tomaat en courgette. Thijm is een kruid welke bijzonder goed samen gaat met geitenkaas en maakt deze quiche echt helemaal af.

Laat een reactie achter