Brood Cakes Hartig Ontbijt

10 heerlijke paasrecepten (hartig en zoet)

Pasen is een geweldige tijd als je van bakken houdt! Ik ben dol op een groot paasontbijt of brunch en je kunt met deze 10 heerlijke paasrecepten genoeg inspiratie vinden om jouw eigen paastafel vol te zetten. Of je nu op zoek bent naar een hartige cake of lekkere tomatentaart, of juist de perfecte croissantjes of scones. Wil je nog meer recepten voor een geslaagd paasfeest? Kijk dan eens naar mijn andere paasrecepten.

 

10 heerlijke paasrecepten (hartig en zoet):

Tomatentaart met tapenade - Gwenn's Bakery

1. Tomatentaart met tapenade

Een simpel recept met bladerdeeg, tomaten en tapenade! Voor de tomaten op de taart mag je echt de lekkerste nemen die je kunt vinden. De meeste smaak van deze tomatentaart met tapenade zit hem namelijk in de kwaliteit en smaakexplosie van die heerlijke ‘cœur de bœufs’ tomaten. Ik ben er zelf voor naar de markt gegaan en heb de lekkerste mee naar huis genomen. En man wat is dit een lekker recept! Supersimpel en snel gemaakt. En gewoon een lekkere frisse hartige taart om van te smullen!

 

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

2. Chocolade Babka

Het deeg lijkt op een soort briochedeeg, maar dan minder rijk in boter en ei. Dit vul je met een chocoladevulling en rol je op tot een lange staaf welke je snijd en als een twister om zichzelf heen rolt. De Joodse variant van de babka kan echter ook met kaneel gemaakt worden. Je kunt dan bijvoorbeeld de vulling van mijn recept voor Cinnamon rolls gebruiken. Maar je kunt deze chocolade babka natuurlijk ook juist in dikke plakken snijden en bakken zoals cinnamon rolls. Kortom, genoeg plezier met dit recept en een heerlijke toevoeging voor het paasontbijt of brunch!

 

Brioche Brood - Gwenn's Bakery

3. Brioche Brood

Dit brioche brood is gewoonweg heerlijk! Het is gewoon een standaard briochedeeg, maar dan in een cakeblik gebakken zodat het lekker hoog bakt. Dit type brioche noemen we in Frankrijk de “Brioche Nanterre”. Oftewel 8 kleine bolletjes briochedeeg die samen een brood vormen. Als je het brioche brood doorsnijdt krijg je mooie sneetjes die je zo kunt eten of zelfs licht roosteren en besmeren met wat frisse jam bijvoorbeeld. Perfect voor een goede paasbrunch thuis!

 

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

4. Cinnamon Rolls (kaneelbroodjes)

Cinnamon Rolls zijn echt heerlijke zoete broodjes die perfect passen bij een paasontbijt en horen zeker in mijn 10 heerlijke paasrecepten! Je maakt een vrij makkelijk brooddeeg en hoeft dit enkel uit te rollen en vullen met kaneel, suiker en boter. Je kunt het in een bakvorm bakken zodat je een soort groot breekbrood krijgt en lekker kunt genieten.

 

10 heerlijke paasrecepten - Gwenn's Bakery

5. Scones

Voor velen is dit een onmisbaar recept voor de paasbrunch of high-tea: ik heb het natuurlijk over scones! Deze kleine broodjes zijn bijna een mix tussen een cakeje en brood. Scones zijn klein, met een iets zoete smaak en een lekkere kruimelige textuur. Het is eigenlijk een broodrecept, maar gelukkig bijzonder makkelijk te maken. Je hoeft het deeg niet lang te kneden of te laten rijzen. Enkel wat ingrediënten bij elkaar doen, uitrollen en uitsteken. Na een korte baktijd staan jouw eigen verse scones al gelijk op tafel!

 

Hazelnootpasta - Gwenn's Bakery

6. Hazelnootpasta

Iets nodig om op al die lekkere broodjes te smeren? Maak dan deze hazelnootpasta! De basis is echt heel simpel: een hazelnoot praliné met zeer weinig suiker waar je gesmolten chocola aan toevoegt. Een klein beetje zonnebloemolie helpt vooral om het geheel iets vloeibaarder of smeerbaar te houden zodat het in de ochtend gelijk op de boterham kan. Wil je een intensere chocolade-kick? Doe dan alleen maar pure chocola in het recept en neem eventueel een chocola met een hoger cacao percentage.

 

Hartige cake met olijven - Gwenn's Bakery

7. Hartige cake met olijven

Cakes kunnen naast zoet ook heerlijk zijn met hartige vullingen. Deze hartige cake met olijven, ham, paprika, thijm en oregano is een ware lekkernij en leuk als borrelhapje of gewoon op de goed gedekte paastafel.

 

Luikse wafels - Gwenn's Bakery

8. Luikse wafels

Mijn favoriete wafels zijn Luikse wafels! Ik vind ze echt waanzinnig lekker met die stukjes parelsuiker die zorgen voor een extra crunch. Maar ook omdat die stukjes suiker aan de buitenkant van de wafels karamelliseren tijdens het bakken. Dit geeft extra veel smaak aan de Luikse wafels. Maak met dit recept naar wens een paar grote wafels of juist weer extra veel kleintjes.

 

Croissants recept - Gwenn's Bakery

9. Croissants

Croissants zijn zooooo lekker!!! Vooral als ze nog iets warm zijn en dus heerlijk vers. Voor mij is de beste combi door ze te eten met wat frambozenjam. Het friszure van de frambozen is perfect tegenover het boterige van de croissants. En voor mij is dit dan ook het allerlekkerste ontbijtje wat je kunt bedenken! Maar ik ben een Fransman, dus nogal bevooroordeeld! Hahaha!

 

Pancakes - Gwenn's Bakery

10. Pancakes

Je kent het wel, het is zondagochtend en je hebt even zin in iets feestelijkers dan die boterham met kaas? Maak dan deze echte American pancakes! Echt een simpel recept welke je zelfs op de luie zondagmorgen nog snel klaar hebt staan. Geloof me nou maar, jouw weekendritueel gaat er alleen maar op vooruit!

Laat een reactie achter