Bakken met Ine - review - Gwenn's Bakery
Reviews

Bakken met Ine – Review

‘Bakken met Ine’ is het gloednieuwe en tevens eerste bakboek van mijn eigen bakkermakker Ine Paauw (www.inepaauw.nl). We kennen Ine allemaal nog wel van Heel Holland Bakt in 2017, toen ze samen met mij wekenlang in de tent stond te bakken. We hebben veel meegemaakt samen en ik ben echt trots op haar met dit prachtige boek! Ze heeft in de tent natuurlijk al goed laten zien hoe goed ze kan bakken en schopte het gewoon tot de halve finale. Maar de afgelopen jaren heeft ze hard gewerkt met haar eigen bedrijf en is ontzettend gegroeid als bakker. Dit laat ze natuurlijk zien in haar boek en deelt 50 recepten met ons van broodjes tot een waanzinnige bruidstaart.

Bakken met Ine - review - Gwenn's Bakery

Bakken met Ine - review - Gwenn's Bakery

Het boek is opgedeeld drie hoofdstukken: Vanuit de huiskamer, Bakken op de set en Grootste plannen. In het eerste deel krijgen we vooral de Arabische invloeden mee die Ine in veel recepten verwerkt. Want als ik iets moet herkennen aan haar stijl is het vooral het gebruik van allerlei lekkere kruiden en specerijen die haar baksels zo lekker maken. Deze invloeden komen niet zomaar aanwaaien, Ine heeft namelijk een groot deel van haar leven doorgebracht in het Midden-Oosten. In dit eerste hoofdstuk vertelt ze ook veel van haar leven daar en hoe dit haar verdere leven en bakken heeft beïnvloed. Heel interessant o echt een kijkje te krijgen in de keuken. Ze geeft onder andere recepten voor diverse specerijenmengsels die je in allerlei baksels kunt gebruiken voor een extra dimensie. Ook komen hier de meer thuisbakkersrecepten terug die je met meer gebak uit de eigen keuken kunt maken. Denk hierbij aan Ma’amoul (Arabische koekjes), homemade granola, tiramisu, oliebollen en zelfs een glühwein van witte wijn. Yummie!

In deel twee neemt Ine ons mee in haar avontuur in de tent van Heel Holland Bakt. Echt leuk om haar recepten van toen terug te vinden in dit boek. Uiteraard is er nu geen tijdsdruk door André van Duin die rondloopt de resterende tijd te roepen en een jurering van Janny en Robèrt erna. Maar wel veel tips om haar recepten uit de tent succesvol na te kunnen maken. Gelukkig ook met patronen om bijvoorbeeld haar vogelhuisje of decoratiebeslag na te kunnen maken. De recepten uit dit deel zijn doorgaans wat technischer en groots. Het allerleukste in dit deel vind ik toch wel de recepten uit de finale die zij toen helaas net niet meer mocht maken. Zo krijgen ze toch nog een kans om te schitteren!

In het laatste deel vertelt Ine over haar leven na Heel Holland Bakt en de projecten die ze erna is gestart vanuit haar eigen huis met high teas, vele taarten op bestelling, demo’s en natuurlijk het theehuis. Prachtige taarten komen weer aan bod. Erg leuk dat bij de fotografie ook vaak haar eigen keuken (met het bekende bloemetjesbehang) en tuin te zien zijn.

Bakken met Ine - review - Gwenn's Bakery

Het leuke aan dit boek vind ik de bijzonder sterke persoonlijke slag die ze eraan heeft gegeven. Je krijgt echt een stukje mee van Ine, haar persoonlijkheid en haar verhaal. Dit komt ook heel erg terug in de foto’s. Foto’s uit haar eigen tuin en keuken, maar ook dat ze zelf bezig is in de tuin, oude vakantiefoto’s en natuurlijk hele leuke foto’s van onze tijd op de set van Heel Holland Bakt. Fijn ook dat elk recept op de foto staat en vaak nog met extra aanzichten of zelfs tussenstappen om te helpen bij het bakken. De taarten zien er altijd prachtig uit bij Ine en zijn niet sober, dat hoeft ook niet. Want met zo’n sterke en leuke persoonlijkheid wil je dit ook terug zien in de baksels! Zelf had ik het wellicht wel fijn gevonden om meer overzicht te hebben van de recepten per soort (koekjes, brood, gebakjes, taarten, etc) maar dit is heel persoonlijk. Er is in dit boek echt gekozen voor duidelijke thema’s en daar passen de recepten heel goed in.

Al met al een heel fijn en leuk boek om door te bladeren. Er is voor iedereen wel iets te bakken qua moeilijkheidsgraad. Veel van de recepten voor HHB zijn wat uitgebreider en moeilijker voor sommige thuisbakkers. Maar juist hierbij is het heel interessant om van te leren door het gewoon te proberen, want iedereen kan het als je de recepten goed volgt. Ik ben natuurlijk ontzettend trots op mijn bakvriendin Ine, want het is echt een mooi boek geworden en kan menig thuisbakker veel bakplezier geven!

 

Wil je dit boek kopen? Als je “Bakken met Ine” van Ine Paauw via deze link bij Bol.com koopt heb je hem morgen in huis en help je Gwenn’s Bakery ook een weer een beetje. Dit boek telt 240 pagina’s en is verkrijgbaar voor €27,95.

Bakken met Ine - review - Gwenn's Bakery

1 Reactie

  1. Dankjewel lieve Gwenn! Wat een leuke review over mijn boek! Ik heb ‘Bakken met INE’ met veel plezier geschreven! Tot snel 😘

Laat een reactie achter