Blondies met witte chocolade en pecannoten - Gwenn's Bakery
Cakes Chocolade

Blondies met witte chocola en pecannoten

Jullie zijn allen natuurlijk goed bekend met blondies, het “blonde” zusje van de brownies. Normaliter zit er geen witte chocolade in blondies, maar lijkt de kleur meer op karamel. Ik ben echter een ware ‘chocaholic’ dus maak ik mijn blondies het liefst toch met witte chocolade erin. In dit recept is een deel van de chocola direct in het beslag verwerkt en een deel als stukjes erdoorheen gespateld. Voor wat extra crunch en vooral ook heerlijke smaak voeg ik er wat pecannoten aan toe. Dit past supergoed bij de witte chocolade en de iets diepere smaak die de blondies krijgen van de basterdsuiker. Maar zelf kun je natuurlijk nog meer variëren en er bijvoorbeeld cranberry’s aan toevoegen of een heel andere vulling naar wens.

Liever klassieke brownies maken? Zie dan mijn recept voor heerlijke ‘fudgy’ Brownies

Blondies met witte chocolade en pecannoten - Gwenn's Bakery

Recept: Blondies met witte chocola en pecannoten

Voor 16-20 stuks

300 gr witte chocolade
200 gr roomboter, kamertemperatuur
4 eieren
210 gr lichte basterdsuiker
snufje zout
1 tl. vanille-extract
200 gr patentbloem
125 gr pecannoten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃. Vet een bakblik van zo’n 20×30 cm in met wat boter en bekleed het met bakpapier.
  • Smelt de helft van de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. De overige witte chocolade hak je in stukjes en zet je even apart.
  • Klop de boter romig in de staande mixer. Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe en meng goed door. Voeg de eieren één voor één toe en tot slot ook de suiker, het zout en de vanille.
    Zeef de bloem en spatel deze door het beslag. Spatel als laatste ook de gehakte witte chocolade en de grof gehakte pecannoten kort door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak zo’n 30 – 45 minuten in de oven (afhankelijk van hoe zacht of juist cake-achtig je het wilt hebben). Laat de blondies volledig afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt en in stukjes kunt snijden. Ze zullen dan weer iets opstijven en zo hun perfecte textuur krijgen.

3 Reactie

  1. Dat ziet er weer heel lekker uit en ik ga dit binnenkort maken. Moeten de pecannoten eerst geroosterd worden?
    Dank je wel

  2. Wat zijn ze lekker! Ik heb 30 vierkante porties van 4 cm: ideaal als hongerbrekertje.
    Alweer top gelukt dankzij je goede uitleg 🙂

Laat een reactie achter