Bounty 2.0 (Kees Raat) - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Bounty 2.0 (uit de Chocoladebijbel)

Als kind was ik echt dol op Bounty! De smaken van kokos en chocolade blijven een geweldige combi, maar de echte reep vind ik tegenwoordig veel te zoet. En ik kan wel tegen een stootje qua suiker en zoet. Dus toen ik de Chocoladebijbel open trok en dit recept tegenkwam, ben ik gelijk aan de slag gegaan.

Kees Raat noemt het de Bounty 2.0 en presenteert het ook heel anders dan de welbekende reep. Geen reep dus, maar kleine bergjes die deels bedekt zijn door pure chocolade. Ik vind ze er zelf erg leuk uit zien zo en ze zijn dus perfect om te maken voor bij de koffie ofzo. Een lekkere friandise zeg maar. De kokosmix vind ik zeker niet te zoet en de chocolade is ook intenser door het gebruik van 70% puur. Hierdoor is deze bounty ineens veel lekkerder want minder zoet. Hij eet schandalig snel weg (zeg ik uit ervaring!) haha!

Ten opzichte van het originele recept uit de Chocoladebijbel heb ik de hoeveelheid chocolade verminderd, want zoveel is lang niet nodig om 20 stukjes in te dopen. Ook moet je zelf even kijken naar de consistentie van de kokosmix. Ik moest iets meer eiwit toevoegen want het was te droog. Dus afhankelijk van het merk of soort geraspte kokos kan dit dus verschillen.

Benieuwd naar de Chocoladebijbel? Lees hier mijn volledige review.

Bounty 2.0 (Kees Raat) - Gwenn's Bakery

Recept: Bounty 2.0

Voor 20 stuks

250 gr kokosrasp
100 gr kristalsuiker
snufje zout
2 gr citroenssap
1 appel
1,5 eiwit
20 gr poedersuiker
50 gr cacaoboter
500 gr getempereerde chocolade 70% (zie how-to tempereren)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kokosrasp in de kom van de keukenmachine en maal 1 minuut tot poeder. Meng 190 gram van het kokospoeder met de suiker en zout. Meng het citroensap erdoor. (Doe de overige kokospoeder in een kleinere kom en zet apart)
  • Schil de appel en rasp 10 gram van de appel tot moes. Voeg de moes toe aan de kom met de kokos en suiker. Voeg het eiwit toe en roer het goed door. (ik vond het mengsel nu te droog dus heb iets meer eiwit toegevoegd tot een samenhangend mengsel)
  • Verwarm het geheel au bain-marie al roerend tot 50 °C. Laat het dan au bain-froid (boven een kom ijswater) afkoelen tot het een stevig geheel is.
  • Rol van het mengsel een pil, haal deze door het kokospoeder. Snijd het in 20 gelijke stukken. Maak je handen nat en gebruik je fantasie om er bergjes van te maken met een mes. (ik heb dit enkel met mijn handen gedaan)
  • Leg deze op de bakplaat en bak in 6 tot 8 minuten gaar. Meng het overige kokospoeder met de poedersuiker en zeef dit mengsel boven een kom. Laat de bounty afkoelen. Glaceer ze door met 10 procent cacaoboter (gesmolten) extra verdunde getempereerde chocolade te maken en de bounty daarin te dopen. (zie mijn stap-voor-stap uitleg over het tempereren van chocolade).
  • Decoreer vlak voordat de chocolade hard wordt met de kokos-poedersuiker.

Wil je dit boek kopen? Als je de Chocoladebijbel via deze link bij Bol.com koopt heb je hem morgen in huis en help je Gwenn’s Bakery ook een weer een beetje. Dit boek telt 464 pagina’s en is verkrijgbaar voor €31,99.

Laat een reactie achter