Broodbijbel (review) - Gwenn's Bakery
Reviews

Broodbijbel van Hiljo Hillebrand (review)

De Broodbijbel is de nieuwste aanvulling in de reeks kookbijbels van Uitgeverij Carrera Culinair. Dit boek is geschreven door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Hiljo is opgegroeid in de bakkerij en is dus al van jongs af aan met brood bezig. Met dit boek laat hij ons kennismaken met het bakken van brood en alle fijne kneepjes van het vak.

Broodbijbel (review) - Gwenn's Bakery

Het boek is opgedeeld in 11 hoofdstukken met meer dan 180 broodrecepten in totaal! Dat is enorm en er is dus genoeg keus voor iedereen. Zo kun je je verdiepen in de basistechnieken zoals het opbollen en oppunten van brood. Maar ook het verschil tussen kneden met de hand of juist met een machine. Verder zijn de recepten verdeeld in soorten brood en afkomst. Er zijn basisbroden en kleine broodjes die bij iedereen wel bekend zijn. Maar ook gaat Hiljo in deze Broodbijbel in op typisch Franse, Duitse en Italiaanse broden. Maar ook tortilla’s en naanbrood komt aan bod!

Broodbijbel (review) - Gwenn's Bakery

De recepten variëren van simpel met verse gist en die in enkele uren klaar zijn tot recepten met desem en/of lange rust of rijstijden. Als je het maximale uit dit boek wilt halen zul je dus hoogstwaarschijnlijk jouw eigen desem moeten maken en hier de tijd voor nemen. Voor de snelle bakker soms een probleem, maar “echt” brood begint doorgaans met desem en zal ook veel lekkerder zijn.

Broodbijbel (review) - Gwenn's Bakery

Wat vind ik van de Broodbijbel?

Wat ik heel fijn vind aan de Broodbijbel is de duidelijke structuur van het boek, zo kun je snel naar een recept of techniek. Verder is het heel handig om alle basistechnieken op een rij te hebben. Deze staan aan het begin en zijn duidelijk uitgelegd met stap voor stap foto’s erbij. De echte baktermen zijn nog niet bij iedereen even bekend, dus met deze goede uitleg kun je nu lekker aan de slag.

Er staan zoveel prachtige foto’s in waardoor je gelijk zin krijgt om het recept na te maken. Maar helaas ontbreken toch een hoop foto’s bij de recepten. Hierdoor is niet altijd even duidelijk hoe het eindproduct er daadwerkelijk uit moet zien en kun je het niet met jouw brood vergelijken.

Maar al met al een heel goed boek bordevol leuke recepten die je gewoon thuis kunt maken zonder broodmachine.

Wil je dit boek kopen? Als je de Broodbijbel via deze link bij Bol.com koopt help je Gwenn’s Bakery ook een weer een beetje. Dit boek telt 496 pagina’s en is verkrijgbaar voor €29,99.

Laat een reactie achter