Cake met matcha en witte chocolade - Gwenn's Bakery
Taart

Cake met matcha en witte chocolade

Deze cake met matcha en witte chocolade is echt bijzonder lekker! Het is wel een soort Amerikaanse laagjestaart en dus niet echt mijn stijl hoor ik je zeggen. En dat klopt! Maar ik zag dit recept een tijd geleden voorbij komen in een Frans tijdschrift en vond hem gewoon te mooi om niet te delen met jullie. Het recept is van de (in Parijs wonende) Amerikaanse blogger Cakeboy Paris. Hij staat al een tijdje bekend in Parijs om zijn botercrème taarten waar dit soort baksels juist lastig te vinden zijn. En met zijn cake met matcha en witte chocolade heeft hij me overgehaald om weer eens buiten mijn Franse comfortzone te bakken.

De cake zelf is echt een typisch Amerikaanse cake en is op smaak gebracht met matchapoeder. Let hierbij wel op dat je geen gesuikerde matcha gebruikt, maar alleen de echte thee. Deze variant van de botercrème kende ik nog niet en lijkt eigenlijk erg op een cream cheese frosting, maar dan met witte chocolade in plaats van de roomkaas. Erg lekker als je mij vraagt en de witte chocolade helpt ook nog eens de taart beter op te laten stijven. Reden ook om hem iets langer op kamertemperatuur te laten komen voor het aansnijden.

Cake met matcha en witte chocolade - Gwenn's Bakery

Recept: Cake met matcha en witte chocolade

Voor zo’n 15 personen

Cake
330 gr patentbloem
10 gr bakpoeder
3 gr zout
2 el. matchapoeder
240 gr roomboter, zacht
260 gr kristalsuiker
4 eieren
2 tl. vanille-extract
240 ml volle melk

Witte chocolade botercrème
400 gr witte chocolade
500 gr poedersuiker
500 gr roomboter
10 ml slagroom
1 tl. vanille-extract

Bereiding:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175 ℃. Vet 3 bakvormen van 15cm doorsnede in met boter en bekleed  met bakpapier.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zout en matcha samen boven een mengkom. Klop de boter en suiker zacht en bleek in de staande mixer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en vervolgens ook de vanille.
  • Meng de droge ingrediënten in 4 keer toe en wissel steeds af met een scheut melk. Klop nog kort door om het beslag mooi glad te maken.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak zo’n 30 minuten in het midden van de oven. Laat goed afkoelen voordat je de cakes uit de bakvorm haalt. Snijd na het afkoelen de eventuele bolle bovenkant van de cakes af.

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Klop in de staande mixer de boter met de poedersuiker samen en voeg hier de chocolade aan toe. Maak af met de slagroom en vanille.
  • Smeer een laag botercrème op een eerste cakelaag. Leg er een tweede matcha cake op en herhaal nogmaals. Bedek de hele taart nu met de overgebleven botercrème en strijk de randen en bovenkant glad af. Serveer op kamertemperatuur.

Cake met matcha en witte chocolade - Gwenn's Bakery

 

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl
Recept: Cakeboy Paris – www.cakeboyparis.com

2 Reactie

  1. Deze ziet er prachtig uit. Ik heb nog matchapoeder staan. Alleen heb ik maar 1 springvorm van 15 cm. Zou ik de lagen ook na elkaar kunnen bakken?

    1. Thanks! Je kunt het best in meerdere keren doen, maar het beslag direct bakken is wel het beste uiteraard. Dek tussendoor het beslag goed af met folie (in contact) en bewaar in de koeling.

Laat een reactie achter