Charlotte Passievrucht mango - Gwenn's Bakery
Taart

Charlotte Passievrucht Mango

Deze heerlijke charlotte passievrucht mango is nu al mijn lievelingstaart van dit jaar! Het is super fris dankzij de heerlijke frisse mousse met passievrucht en een vleugje crème fraîche. De mango geeft hierin nog een extra zoetje. De mousse zelf is zijdezacht en echt waanzinnig lekker! Maar wat het vooral afmaakt zijn de verse zelfgemaakte lange vingers. Een klein werkje maar de moeite helemaal waard! Hiermee is deze charlotte passievrucht mango een heerlijke taart voor als het zonnetje schijnt, of om hem juist in huis te halen!

Charlotte Passievrucht mango - Gwenn's Bakery

Recept: Charlotte Passievrucht mango

Voor circa 6 personen

Lange vingerbiscuit
100 gr eiwit
80 gr kristalsuiker
60 gr eigeel
80 gr patentbloem, gezeefd
snuf zout
extra kristalsuiker (om te strooien)

Mango-passievruchtmousse
4 gr gelatine
175 gr slagroom
rasp van 1/2 limoen
60 gr crème fraîche
60 gr mango
80 gr passievrucht
60 gr kristalsuiker
3 eidooiers (bewaar de eiwitten bijv. voor meringue)

Passievruchtgelei
1 gr gelatine
100 ml passievruchtsap
50 gr kristalsuiker

Extra
Verse passievruchten
Taartring van 16cm ø

Bereiding:

Lange vingers

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Teken op een vel bakpapier 2 cirkels van 14cm doorsnee en 2 brede stroken van 6cm breed en zo lang als je kunt op de bakplaat. Leg deze met de getekende kant naar beneden op de bakplaat.
 • Klop de eiwitten stijf op in de staande mixer. Voeg richting het einde de suiker in stappen toe en klop nog een minuut op hoge snelheid.
 • Vouw het eigeel voorzichtig door de eiwitten heen, maar zonder het volledig te mengen. Voeg nu de bloem in 2 keer toe en vouw rustig verder tot het net gemengd is. Schep het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond van 1cm doorsnee.
 • Spuit de cirkels op het bakpapier door in het midden te beginnen en als een spiraal rondom naar buiten te gaan. In de strook spuit je koekjes van 6cm lengte naast elkaar. Spuit ze net niet tegen elkaar aan zodat je na het bakken nog goed de ribbels kunt zien.
 • Bestrooi al het biscuit met wat kristalsuiker en bak in zo’n 10-12 minuten gaar.
 • Snijd de banen biscuit recht af aan de onderkant zodat je een kant met mooie bolletjes krijg en een mooie strakke rechte onderkant. Snijd de cirkels indien nodig iets bij. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.
 • Leg de banen biscuit in de ring met de bovenkant van de koekjes naar buiten tegen de ring aan. Als 1 baan niet genoeg is kun je het opvullen met een stuk uit de tweede baan.

Mango-passievruchtmousse

 • Week de gelatine in ruim koud water.
 • Breng in een pannetje de crème fraîche, vruchtenpuree en helft van de suiker tegen de kook aan.
 • Klop de eidooiers met resterende suiker tot bleek en schuimig. Voeg hier 1/3 van het fruitmengsel aan toe, meng goed door en giet alles terug in de pan. Breng weer tegen de kook aan en laat 1 minuut pruttelen. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine toe.
 • Klop de slagroom met limoenrasp tot yoghurtdikte en vouw in 2 keer door het eerste mengsel.

Afwerking

 • Als de vruchtenmousse is gemengd giet je het in de ring op de lange vingerbiscuit tot ongeveer de helft. Leg hier de tweede cirkel biscuit op en vul verder af met de mousse.
 • Laat de charlotte passievrucht mango nu enkele uren opstijven in de koeling.

Passievruchtgelei

 • Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het passievruchtsap met de suiker in een pan, breng het mengsel aan de kook en haal het hierna van het vuur af.
 • Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer totdat dit is opgelost. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en giet het in het midden van de charlotte.

Eventueel kun je de charlotte nog decoreren met verse passievrucht, toefjes gezoete slagroom of zelfs een heerlijke Italiaanse meringue.

Charlotte Passievrucht mango - Gwenn's Bakery

5 Reactie

 1. Hoi Gwenn,
  Dit ziet er lekker uit en wil ik gaan maken. Gebruik je voor de passievruchtenpuree de hele vruchten of alleen het (binnenste) vruchtvlees ( en daarvan dan 80 gram)?
  Groeten, Eric

  1. Hi! Nee je meet altijd alleen het eetbare deel (dus sap/vlees) af. Niet de schil. Ik gebruik meestal puree van Boiron uit de groothandel. Of gewoon diepvries en de zaadjes er al uit.

   1. Ah, ik heb de vele zaadjes er ook uit gezeefd. De taart was goed gelukt en iedereen hier vond deze zeer lekker. Dankjewel voor dit recept!!

   2. Ah, juist. De puree kan ik hier niet kopen, maar ik heb de vele zaadjes eruit gezeefd. De taart is goed gelukt en was heel lekker,. Dankjewel voor het recept.

Laat een reactie achter