Chocolade cookies met witte chocolade - Gwenn's Bakery
Chocolade Koekjes

Chocolade cookies met witte chocolade

De kenners zullen deze chocolade cookies met witte chocolade wellicht wel herkennen. Ik wilde namelijk heel graag de koekjes namaken van Van Stapele in Amsterdam. Voor zowel locals als toeristen is deze koekmakerij ondertussen echt een begrip geworden. De hele dag komen er chocolade cookies met witte chocolade uit hun oven en je kunt ze dus op elk moment van de dag vers krijgen. Maar omdat er altijd een gigantische rij voor de deur staat wilde ik ze gewoon thuis kunnen maken.

Nu is dit recept natuurlijk niet het originele recept van Van Stapele zelf. Dit is mijn versie die toch echt heel dichtbij komt en meer gebaseerd is op een lekker intense chocolade cookie met cacaopoeder. Hier heb ik dan weer een witte chocolade ganache aan toegevoegd voor de vulling. Natuurlijk kun je ook gewoon een stukje witte chocola gebruiken, maar deze blijft net niet zacht genoeg. En het lekkerste aan deze chocolade cookies met witte chocolade is nou juist die zachte vulling die eruit loopt als ze nog een beetje warm zijn!

Chocolade cookies met witte chocolade - Gwenn's Bakery

Chocolade cookies met witte chocolade - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade cookies met witte chocolade

Voor 12-15 cookies

100 gr witte chocola
30 ml slagroom
175 gr patentbloem
50 gr cacaopoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
125 gr roomboter, kamertemperatuur
80 gr kristalsuiker
70 gr lichte basterdsuiker
1 ei

Bereiding:

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Verwarm de slagroom kort en meng in drie keer door de gesmolten witte chocolade. Giet het in de vormpjes van een siliconen bolvorm met kleine halve bollen (zo’n 3cm) en zet in de vriezer.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda in een mengkom en doe de zout erbij. Klop de boter romig met de kristalsuiker en basterdsuiker. Voeg hierna ook het ei toe en meng tot een gladde crème. Voeg de droge ingrediënten erbij en meng goed door.
  • Vorm het deeg tot balletjes en kneed ze ieder om een half bolletje bevroren witte chocolade ganache. Zorg dat de witte chocola volledig omwikkeld is door deeg.
  • Leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier. Let op want ze vloeien nog wat uit tijdens het bakken.
  • Bak de cookies 8-10 minuten op 180 °C en laat iets afkoelen. Eet de cookies terwijl ze nog een beetje warm zijn en de witte chocolade dus nog lekker zacht.
  • Bewaar de chocolade cookies met witte chocolade enkele dagen in een koekjestrommel of 2-3 maanden luchtdicht in de vriezer. Verwarm ze hierna nog 2 minuten in de oven op 200 °C (4 minuten voor bevroren koekjes) zodat de vulling weer iets zacht wordt en de koekjes superlekker zijn!

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter