Chocoladetruffels - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocoladetruffels

Vandaag heb ik weer een mooi basisrecept voor jullie: de chocoladetruffels. Klein maar o zo fijn, want onder het dunne laagje cacaopoeder schuilt een heerlijke romige chocolade ganache. Je kunt natuurlijk simpelweg truffels maken met een klassieke ganache van gelijke delen chocolade en slagroom. Maar de beste chocoladetruffels hebben een iets ander recept voor de ganache om de textuur en smaak nog beter te maken. Dit recept is lekker klassiek maar toch met een twist: ze zijn vierkant! Ik vind dit ten eerste erg mooi en modern. Maar tevens is het veel makkelijker te maken en zonder geklieder door het rollen van de ganache tussen de handen. Voor meer klassieke balletjes kun je de ganache volledig op laten stijven en dan dus tot balletjes rollen.

Gwenn's Bakery - Moderne Franse PatisserieHet recept voor deze chocoladetruffels komt uit mijn boek “Moderne Franse Pâtisserie“. Hier staan vele tientallen typisch Franse recepten in. Soms klassiek en vaak met mijn eigen twist!
Gesigneerd exemplaar? >>> Koop hem HIER!

 

 

Recept: Chocoladetruffels

Voor 25 truffels

250 g pure chocolade
180 ml slagroom
17 g honing
40 g roomboter
200 g cacaopoeder

Bereiding:

  • Zet een vierkante taartring van circa 20x20cm klaar op een kleine bakplaat of plat bord. Bedek de open onderkant met een laagje plastic folie. Trek dit er zo strak mogelijk omheen voor een strakke finish.
  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Het is niet erg als het niet volledig gesmolten is, want daar zorgt de slagroom straks verder voor.
  • Breng nu in een pannetje de slagroom en de honing aan de kook. Wanneer de room heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache homogeen en glad te maken. Meng als laatste de boter erdoor en giet in het vierkant.
  • Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd met een mes de ganache in blokjes van 2 cm en rol deze door de cacaopoeder. Schud het overtollige cacaopoeder eraf en bewaar de truffels in de koelkast.

2 Comment

Laat een reactie achter