Crêpes (basisrecept) - Gwenn's Bakery

Crêpes (basisrecept) + toppings

Crêpes zijn de Franse pannenkoeken. Ze zijn flinterdun, licht elastisch en vol van smaak! In Parijs kun je in bijna elke straat wel een kioskje of kraam vinden die de hele dag door verse crêpes bakt. Doorgaans vind je daar een giga pot Nutella bij als klassieke en heerlijke topping (zie ook mijn homemade recept […]

Italiaanse meringue - Gwenn's Bakery

Italiaanse Meringue

Mijn favoriete meringue recept is toch echt de Italiaanse meringue! (De andere zijn Zwitserse en Franse meringue). Italiaanse meringue heet in het Nederlands ook wel kookschuim. Dit komt doordat je het schuim (ofwel de meringue) als het ware kookt met een kokend hete suikersiroop. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten licht garen en dus ook […]

Mille-feuille salted caramel - Gwenn's Bakery

Mille-feuille met salted caramel

De mille-feuille met salted caramel is mijn twist op een zeer klassiek gebakje uit de Franse patisserie die al in de 17e eeuw zou zijn bedacht in Frankrijk. De traditionele versie met banketbakkersroom en gemarmerd glaceerfondant lijkt erg op de Nederlandse tompouce die pas zo’n 200 jaar later in Amsterdam gemaakt zou worden. Maar vandaag […]

Warme chocolademelk - Gwenn's Bakery

Warme chocolademelk (Franse stijl)

Warme chocolademelk is echt zo’n lekker warm en winters drankje voor als het goed koud is buite!. Vooral kinderen zijn er dol op, maar een echte warme chocolademelk met pure chocolade vind ik nog steeds heerlijk hoor! Als je dan van buiten komt en snel op wilt warmen is dit het perfecte drankje! Mijn recept […]

Cookies met witte chocolade en cranberry - Gwenn's Bakery

Cookies met witte chocolade en cranberry

Een goed recept voor cookies met witte chocolade en cranberry kan natuurlijk niet ontbreken op deze blog! Ik heb ondertussen al een hoop koekjesrecepten met jullie gedeeld (zie alle koekjes hier). De combi van witte choco en cranberry zie je tegenwoordig overal terug en dus ook vaak in cookies. Witte chocolade kan nogal zoet overkomen, […]

Galette des rois (driekoningentaart) - Gwenn's Bakery

Galette des rois (Driekoningentaart)

Op 6 januari is het Driekoningen (of Épiphanie in het Frans) en daarbij hoort een echte “Galette de rois”. Dit is de traditionele driekoningentaart die in Frankrijk gegeten wordt. In het zuiden (waar ik vandaan kom) hebben ze een gâteau des rois. Dat is meer een soort brioche met oranjebloesem en gekonfijt fruit. Maar mijn […]

Oliebollen - Gwenn's Bakery

Oliebollen

Man wat ben ik dol op oliebollen! Vers uit eigen frituur met een lading poedersuiker erop! En vooral lekker als ze nog wat warm zijn. Helaas zijn de meeste oliebollen die uit de winkel of zelfs bij vele oliebollen kramen gewoon met een mix gemaakt. Hier wordt enkel nog water aan toegevoegd en bevat een […]

Champagnetaart met framboos - Gwenn's Bakery

Champagnetaart met Framboos

  Als ik denk aan Oud en Nieuw denk ik aan champagne! En dus is deze champagnetaart met framboos de perfecte oplossing voor een feestelijk dessert die avond! Het is een “entremet”-taart gemaakt voor 100% genot want bij elke hap proef je heerlijke frisse frambozen samen met een vleugje champagne. Een entremet is een taart […]

Kerst bûche met passievrucht - Gwenn's Bakery

Kerst bûche met passievrucht

Zo vlak voor kerst is er nog tijd voor een nieuwe “bûche de Noël”. En dit keer wel een kerst bûche met passievrucht geïnspireerd door Pierre Hermé en afgeleid van één van zijn meest bekende macaron creaties, de macaron Mogador. Deze kerst bûche met passievrucht is dus net even anders dan normaal en geeft een […]

Tapenade koekjes - Gwenn's Bakery

Tapenade koekjes

Naast zoete, ben ik ook dol op hartige koekjes! En deze tapenade koekjes met zwarte olijven zijn daar een perfect voorbeeld van! Neem een stuk bladerdeeg (liefst zelfgemaakt) en wat tapenade en klaar is Kees! Hiermee heb je gelijk een lekker hapje voor bij de borrel en ze staan in een mum van tijd op […]