Citroen meringue cupcakes - Gwenn's Bakery

Citroen Meringue Cupcakes

Citroen meringue cupcakes… eindelijk weer een recept waarvan ik nooit had gedacht het te maken! 😛 Jullie kennen mijn stijl wel ondertussen en die is meer van de Franse patisserie. Maar af en toe heb je gewoon zin om even snel een paar cupcakes te bakken omdat het kan en je alles in huis hebt. […]

Franse meringue - Gwenn's Bakery

Franse Meringue

Franse meringue is een onmisbaar basisrecept! Het bestaat enkel uit eiwit opgeklopt met suiker. In tegenstelling tot Italiaanse of Zwitserse meringue de Franse versie niet verwarmd. Het is hierdoor de meest luchtige variant van de drie, maar helaas ook de minst houdbare. Zelf vind ik Franse meringue de lekkerste meringue juist door de luchtigheid ervan. […]

Chocolade cookies met witte chocolade - Gwenn's Bakery

Chocolade cookies met witte chocolade

De kenners zullen deze chocolade cookies met witte chocolade wellicht wel herkennen. Ik wilde namelijk heel graag de koekjes namaken van Van Stapele in Amsterdam. Voor zowel locals als toeristen is deze koekmakerij ondertussen echt een begrip geworden. De hele dag komen er chocolade cookies met witte chocolade uit hun oven en je kunt ze […]

Chocolade hazelnoot dessert - Gwenn's Bakery

Chocolade hazelnoot dessert

Dit chocolade hazelnoot dessert is best een lekker dingetje! 😉 Het is voor mij een opeenstapeling van dingen waar ik gek op ben! Chocolademousse, chocoladecake en gekaramelliseerde hazelnoten! En om het nog gekker te maken zit het in een soort bekertje gemaakt van pure chocolade! Nu kun je het ook heel goed zonder chocoladekuipjes maken […]

Crème brûlée - Gwenn's Bakery

Crème brûlée

En dan eindelijk tijd voor het beste crème brûlée recept ooit! Deze kanjer kan natuurlijk niet ontbreken op de blog want ik ben er gek op! En met mij vele anderen! Het lekkerste vind ik wel het contrast met de nog koude crème en de warme karamellaag. Heerlijk! Wereldwijd is de crème brûlée dan ook […]

Tarte fine met peer - Gwenn's Bakery

Tarte fine met peer

Peer is heerlijk om mee te bakken en vooral in de koudere maanden een perfect ingrediënt voor in taart en gebak. Deze tarte fine met peer is hierbij ook een leuk alternatief op de bekendere Tarte Bourdaloue. De basis is hetzelfde met een zachte peer en rijke amandelcrème. Maar in plaats van deze als taart […]

Palmiers - Gwenn's Bakery

Palmiers

Palmiers zijn ontzettend bekend en horen naar mijn mening in het lijstje met de allerlekkerste koekjes! Je kunt ze in elke Franse bakkerij vinden en natuurlijk ook kant en klaar. Maar zelfgemaakt is natuurlijk het beste of niet?! Nou is het wel belangrijk voor dit recept om een goede kwaliteit bladerdeeg te gebruiken. Kant en […]

Cigarettes Russes - Gwenn's Bakery

Cigarettes Russes

Cigarettes russes zijn heerlijk krokante opgerolde koekjes. Je kent ze wellicht nog van lang geleden toen ze vaak verschenen als garnering op een ijscoupe. Sindsdien zijn ze weer iets vergeten, maar ze blijven ontzettend lekker. In Frankrijk koop je ze ook nog steeds in allerlei varianten in de supermarkt. Zelf vind ik ze gewoon lekker […]

Succès biscuit - Gwenn's Bakery

Succes biscuit

Het succès biscuit is in Nederland nogal onbekend. Maar toch is het een belangrijk basisrecept in de patisserie. Je gebruikt het meestal als krokante laag in een taart met bijvoorbeeld mousse of bavarois. Dit zijn zachte vullingen die met de succès biscuit meer balans krijgen. In een succès biscuit zit normaliter zowel amandelen als hazelnoten. […]

Hartige cake met olijven - Gwenn's Bakery

Hartige cake met olijven

Vandaag staat deze hartige cake met olijven op het programma. Ik at laatst namelijk weer een hartige cake bij een borrel. Ik bedacht me ineens dat ik dit type gerecht helemaal vergeten was en dat dit ook juist zo leuk is om te maken. Vooral erg leuk voor bij een borrel met vrienden of familie. […]