Frambozen macarons - Gwenn's Bakery
Friandises Koekjes Macarons

Frambozen macarons

Macarons zijn verslavend lekker en ontzettend veelzijdig! Hieronder vind je het recept voor verse frambozen macarons. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor Chocolade Macarons of Macarons met witte chocola. De basis is bij mij altijd hetzelfde, namelijk een romige chocolade ganache. De ganache kun je heel makkelijk op smaak brengen door een deel van de slagroom te vervangen door vruchtenpuree of zelfs koffie. Maar voor de frambozen macarons gebruiken we natuurlijk zoveel mogelijk frambozen. Gebruik liever verse frambozen, maar puree of zelfs bevroren frambozen werken prima. Wil je liever een frambozenjam gebruiken in plaats van ganache? Let dan wel op dat door de vochtige jam de macarons niet langer dan 24u houdbaar zijn.

Heb je nog wat moeite met het maken van macarons? Lees dan eerst mijn Macarons basisrecept voor alle tips hoe ze nooit meer mislukken!

Frambozen macarons - Gwenn's Bakery

Recept: Frambozen macarons

Voor zo’n 20 gevulde macarons

Ganache
140 gr witte chocola (goede kwaliteit!)
20 ml slagroom
60 gr verse frambozen of puree
10 gr glucose (of honing)

Macarons
150 gr amandelpoeder/meel
150 gr poedersuiker
55 gr eiwit
Roze of rode kleurstof

150 gr kristalsuiker
50 gr water
55 gr eiwit

Bereiding:

Ganache (24u van tevoren)

 • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng nu in een pannetje de slagroom, frambozenpuree en de glucose aan de kook.
 • Wanneer het mengsel heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache homogeen en glad te maken.
 • Laat de ganache zo’n 24u op kamertemperatuur opstijven en doe vervolgens in een spuitzak.

Macarons

 • Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en meng hier het eerste deel eiwit doorheen. Het moet nu op een dikke marsepein lijken. Meng hier de kleurstof doorheen tot het mengsel een mooie roze kleur heeft. (Het mag best iets feller gekleurd zijn dan je wilt, want als de meringue erbij gaat zal de roze kleur weer iets lichter worden.)
 • Doe de kristalsuiker en water in een pan en kook tot 118°C. Doe intussen het tweede deel eiwit in een staande mixer en begin te kloppen als de suikersiroop 115°C is. Dit eiwit moet schuimig zijn, maar nog geen volle stevige meringue.
 • Als de suikersiroop 118°C is giet je deze in een dun straaltje voorzichtig langs de wand van de mengkom in het schuimige eiwit om een Italiaanse meringue te maken. Klop verder tot de meringue afgekoeld is tot zo’n 40°C.
 • Meng 1/3 van de meringue door de amandelpasta om deze iets vloeibaarder te maken. Voeg tot slot de rest van de meringue toe en meng rustig maar goed door tot het beslag begint te glimmen en in een vloeiende beweging van de spatel glijdt.
 • Spuit gelijke rondjes van zo’n 4cm op een bakplaat met bakpapier. Sla de bakplaat een paar keer lichtjes op het aanrecht om wat luchtbellen eruit te laten. Laat de macarons 30 minuten drogen tot ze niet meer aan de vinger plakken als je ze aanraakt. Verwarm intussen de oven voor op 150°C (hete lucht!).
 • Bak de macarons nu zo’n 13-15 minuten gaar (afhankelijk van jouw oven). Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af. Laat deze op een rooster of het aanrecht glijden om af te koelen.
 • Als de macarons volledig afgekoeld zijn kun je ze makkelijk loshalen van het bakpapier en vullen met de ganache. Laat de macarons altijd 24h “rijpen” in de koeling voordat je ze eet.
 • Dankzij de toevoeging van glucose in de ganache zijn de macarons 5 dagen houdbaar in de koelkast. Ook kun je de frambozen macarons zonder probleem tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter