Frambozen meringues - Gwenn's Bakery
Friandises

Frambozen meringues

Deze frambozen meringues vind ik er echt heel leuk uitzien! Het is tegenwoordig vrij populair om dit soort schuimpjes te maken in allerlei kleuren. Maar ik vind dat er dan wel een extra smaak bij moet. Ik heb dus gekozen voor gevriesdroogde frambozen. Deze kun je tegenwoordig vaak in de supermarkt vinden en zitten vol smaak! Ze zijn lekker fris en zurig en perfect in een bakje yoghurt of zelfs een cake. Maar omdat het droog is kan het ook makkelijk bij de Franse meringue zonder de balans te verliezen en het schuim te zien instorten. Deze framboosjes kun je makkelijk tot poeder maken in een mixer, of als ze echt droog zijn gewoon tussen de vingers wrijven. Voor een extra mooi effect en om deze frambozen meringues echt af te maken bestrooi je het er nog overheen voor het bakken. En natuurlijk kun je met dit recept veel verder gaan en zelfs regenboog schuimpjes maken met allerlei funky kleuren en vormen. Veel bakplezier en geniet vast van dit recept!

Frambozen meringues - Gwenn's Bakery

Recept: Frambozen meringues

Voor 20-30 stuks

100 gr eiwit
100 gr suiker
100 gr poedersuiker
3 el. gevriesdroogde frambozen.
paar druppels rode of roze kleurstof

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 100°C (hete lucht) en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
 • Maal 2/3 van de frambozen tot poeder, de rest in grove stukjes.
 • Klop de eiwitten op lage tot middelhoge snelheid tot het begint te schuimen. Zodra het eiwit schuimig wordt voeg je al kloppend af en toe een eetlepel van de kristalsuiker toe. Dit herhaal je tot alle kristalsuiker op is. Intussen verhoog je de snelheid van de mixer en blijf je kloppen tot het eiwit goed stevig is en alle suiker is opgelost.
 • Als de meringue mooi stevig is en glimt kun je tot slot de poedersuiker erboven zeven en dit voorzichtig door de meringue heen spatelen. Spatel voorzichtig de frambozenpoeder erdoor.
 • Zet een spuitzak klaar met een spuitmondje van circa 10 tot 15cm erin (rond of gekarteld naar eigen wens). Sla de bovenkant van de spuitzak om.
 • Neem een satéprikker of heel fijn kwastje en breng de kleurstof in 2-3 banen aan op de binnenkant van de spuitzak. Een heel klein beetje is meer dan genoeg.
 • Schep de meringue voorzichtig in de spuitzak en vouw het omgeslagen deel weer terug.
 • Spuit mooie toefjes op de bakplaat. Bestrooi licht met de grovere stukjes framboos.
 • Bak de meringues in 1 tot 2 uur gaar afhankelijk van grootte. De meringues zijn klaar als ze makkelijk loslaten van het bakpapier. Laat volledig afkoelen.

2 Reactie

 1. Hello , vraagje ….is er geen mokka crème recept zonder eieren of banketbakkersroom toe te voegen? .
  Ik had er eentje van mijn moeder , maar jammer genoeg niet meer terug te vinden . Hij was super lekker. Hartelijk dank.

  1. Hi, ja dit is zeker mogelijk! Mokka crème is gewoon een soort botercrème met mokkasmaak. Dus je kunt ook andere soorten botercrème als basis nemen en hier de mokka-extract aan toevoegen. Zoals bijv. een Amerikaanse frosting van boter en poedersuiker. Of meer de Hollandse banketbakkersvariant van boter met glaceerfondant.

Laat een reactie achter