Tapenade koekjes - Gwenn's Bakery
Hartig

Lekkerste borrelhapjes

Feestje bij jou thuis en nog op zoek naar de lekkerste borrelhapjes of zoutjes om zelf te maken? Zoek niet verder want onderstaand lijstje zorgt voor genoeg inspiratie. Uiteraard kunnen deze recepten vaak op allerlei manieren aangepast worden door de specerijen of andere ingrediënten te vervangen en zo voor hele nieuwe variaties te zorgen. De recepten zijn vrij snel en makkelijk gemaakt voor minder stress voor en tijdens het feestje. En of je nou helemaal zelf bladerdeeg maakt of koelvers gebuikt, je zult zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelf de lekkerste borrelhapjes te maken voor een geslaagd feest!

Kaasstrikken - Gwenn's Bakery

Kaasstrikken

Kaasstrikken (of kaasvlinders) zijn nogal bekende koekjes voor bij de borrel. Ze bestaan simpelweg uit bladerdeeg met een kaascrème. Het bladerdeeg kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar vers is het lekkerst. Zie hier mijn recept en stap voor stap uitleg voor vers en makkelijk zelfgemaakt bladerdeeg. Voor de kaascrème gebruiken we vooral kaas met wat boter. Dit is verder op smaak gebracht met wat specerijen. Je kunt mijn recept hieronder volgen of natuurlijk naar smaak andere specerijen toevoegen. Bovendien kun je op deze manier leuk variëren en steeds andere kaasstrikken op tafel zetten!

Tapenade koekjes - Gwenn's Bakery

Tapenade koekjes

Deze tapenade koekjes met zwarte olijven zijn echt superlekker en een van mijn lekkerste borrelhapjes! Neem een stuk bladerdeeg (liefst zelfgemaakt) en wat tapenade en klaar is Kees! Hiermee heb je gelijk een lekker hapje voor bij de borrel en ze staan in een mum van tijd op tafel! Zo kun je lekker snel aan de champagne!

Zoute Krakelingen - Gwenn's Bakery

Zoute Krakelingen

Simpelweg een heerlijk zout koekje met die herkenbare vorm van de krakeling (of pretzel). Het leuke aan dit hartige koekje is dat het zo bizar simpel en snel te maken is! Je roert wat melk, zout en bloem door de zachte boter en klaar is Kees. Het lastige komt als je moet opspuiten want een mooie strakke krakeling opspuiten vergt soms wat geduld. Maar als ze eenmaal uit de oven komen is het smullen! Perfect bij de borrel samen met een lekker glaasje!

Hartige cake met olijven - lekkerste borrelhapjes - Gwenn's Bakery

Hartige cake met olijven

Een hartige cake maak ik niet vaak dus is bij ons thuis vaak een leuke verrassing. Nou gaat er natuurlijk veel meer in deze cake dan enkel olijven en hier kun je zelf ook erg leuk mee variëren. Dat is nou juist het fijne van zo’n hartige cake. Ik heb zelf voor een mediterrane smaak gekozen met olijven, ham, paprika, thijm en oregano. Ook voegt de olijfolie extra smaak toe en vervangt zo de boter. Maar varieer zelf vooral door andere smaakmakers toe te voegen zoals bijvoorbeeld feta of blauwe kaas. Maar ook kun je spekjes of zelfs vis gebruiken.

Kaassoesjes (Gougères) - lekkerste borrelhapjes - Gwenn's Bakery

Kaassoesjes (‘Gougères’)

Gougères zijn Franse kaassoesjes. Eigenlijk zijn het gewoon normale soezen maar dan met wat kaas en specerijen erin en zijn ze dus niet gevuld. Hierdoor zijn ze lekker luchtig met een krokante beet dankzij de meegebakken kaas. Het is eigenlijk een beetje de hartige versie van de Chouquettes. Dit is ook echt een recept wat wij thuis heel vaak maken, vooral als hartig borrelhapje voor verjaardagen of andere feestjes.

Kijk voor nog meer inspiratie eens naar mijn Oud en Nieuw recepten

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter