Gevulde speculaasstaaf met amandelspijs - Gwenn's Bakery
Cakes Friandises

Lekkerste Sinterklaas recepten

Sinterklaas is een van de leukste periodes van het jaar om nog eens extra te gaan bakken. Met recepten als pepernoten, gevulde speculaas en amandelspijs kun je mij (en de pieten) altijd wakker maken! Met welke lekkerste Sinterklaas recepten ga jij het liefst aan de slag? Of ga je voor een leuke variatie of twist op de klassiekers?

Naast deze heerlijke recepten vind je hier nog meer recepten voor Sinterklaas.

Sinterklaas Rocky Road - Gwenn's Bakery
lekkerste sinterklaas recepten

Sinterklaas Rocky Road

Deze Sinterklaas Rocky Road is de perfecte zoete snack voor een geslaagd Sintfeest! Het is eigenlijk gewoon een simpele twist op de klassieke Rocky road. De basis van deze Sinterklaas rocky road blijft dus lekkere pure chocolade met roomboter. Maar dan gevuld met strooigoed, chocolade kruidnoten, speculaas, Sint schuimpjes en allerlei ander snoepgoed wat met de stoomboot is meegenomen uit Spanje!

Speculaas cupcakes - Gwenn's Bakery

Speculaas Cupcakes

Als je dol bent op speculaas, dan zul je deze speculaas cupcakes ook heerlijk vinden! We bakken natuurlijk veel met speculaaskruiden rond de Sinterklaas periode en het zijn heerlijke smaken om mee te bakken! Door simpelweg wat speculaaskruiden toe te voegen aan een basiscupcake en speculaaspasta in de botercrème heb je snel een heerlijke smaak!

Kruidnotencake - Gwenn's Bakery

lekkerste sinterklaas recepten

Kruidnotencake

Dit recept voor kruidnotencake (of pepernotencake) is echt een aanrader voor de Sinterklaasperiode! Zodra de stoomboot aan wal is maak ik hem graag. Het recept is gebaseerd op een vrij klassiek cakerecept maar aangepast door hem op smaak te brengen met speculaaskruiden en wat sinaasappelrasp. Dit laatste geeft het net een verfrissend smaakje. Om het nog decadenter te maken smeer ik er een flinke laag speculaasbotercrème bovenop en bedek ik het zo vol mogelijk met allerlei heerlijke soorten kruidnoten.

Gevulde speculaasstaaf met amandelspijs - Gwenn's Bakery

Gevulde Speculaasstaaf

De gevulde speculaasstaaf is een heerlijk recept voor de periode rondom Sinterklaas. Naast de bekendere en klassieke gevulde speculaas kun je er dus ook een mooie rol van maken, een beetje zoals de banketstaaf. Maak zelf het lekkerste verse speculaasdeeg en amandelspijs en geniet van een heerlijke gevulde speculaasstaaf voor bij de koffie!

Zelf chocoladeletters maken - Gwenn's Bakery
lekkerste sinterklaas recepten

Zelf chocoladeletters maken

Niets is leuker dan je eigen chocoladeletters maken! Van die prachtige ambachtelijke chocoladeletters die je met de hand opspuit en mooi decoreert met allerlei strooigoed. Ik gebruik graag wat gezouten pecannoten of andere noten. Het lichte zoutje geeft net de balans die zo’n zoete reep goed kan gebruiken. Perfect dus voor iedereen die gek is op de Sinterklaasperiode. Maar zelf chocoladeletters maken is dus vooral ook heel leuk!

Op zoek naar nog meer van de lekkerste Sinterklaas recepten? Klik hier!

Laat een reactie achter