Limoen cheesecake - Gwenn's Bakery
Taart

Limoen cheesecake

Deze limoen cheesecake is de laatste toevoeging aan een steeds grotere verzameling cheesecake recepten op deze blog. Ik ben nogal dol op cheesecakes (duh!) en vooral lekkere frisse varianten. Vandaar dat ik deze limoen cheesecake als een no-bake variant heb gemaakt, vergelijkbaar met een kwarktaart. Hierdoor gebruiken we slagroom voor de frisheid en in plaats van de iets zwaardere roomkaas gebruiken we Griekse yoghurt. Dit gaat heerlijk samen met de limoen en versterkt de friszure smaak. Dus een veel minder zware cheesecake die perfect is op een warme dag (of alle andere dagen van het jaar! hehe).

Op zoek naar andere cheesecake variaties? Zie ook eens de Passievrucht cheesecake of Nutella cheesecake.

Limoen cheesecake - Gwenn's Bakery

Recept: Limoen Cheesecake

Bodem
160 gr koekjes (type “Digestive”)
40 gr gesmolten roomboter

Vulling
3 blaadjes gelatine
250 gr Griekse yoghurt
250 gr mascarpone
80 gr poedersuiker
Sap en rasp van 1 limoen
250 ml slagroom 35%

1 limoen

Bereiding:

Bodem

  • De oven voorverwarmen op 180°C en de bodem van een springvorm van 24cm bekleden met een cirkel bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes en meng de gesmolten boter erdoor (dit kan het beste in een keukenmachine).
  • Doe nu alles op de bodem van de bakvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk het een beetje aan met een spatel of lepel en bak 10-12 minuten in de oven.
  • Laat het volledig afkoelen voordat je verder gaat met de limoen cheesecake. Je kunt de bodem ook 1 uur op laten stijven in de koeling zonder te bakken, het zal dan iets minder knapperig zijn.

Vulling

  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Meng de Griekse yoghurt, mascarpone, poedersuiker, sap en rasp van de limoen samen in een grote mengkom tot het net gemengd is.
  • Zet een pan op laag vuur en laat de gelatine hierin smelten met een extra lepel water. Let op dat het niet kookt! Zodra het gesmolten is roer je er twee eetlepels vulling door. Als er geen klontjes meer zijn meng je dit papje door de overige vulling.
  • Klop de slagroom stevig op en meng 1/4 hiervan door de cheesecake vulling. Vouw de rest van de slagroom ook door de vulling en giet alles nu op de afgekoelde bodem. Strijk het gelijkmatig uit.
  • Laat de limoen cheesecake minstens 4 uur opstijven in de koeling of liever een hele nacht.
  • Rasp voor het serveren wat extra limoen over de cheesecake en serveer koud.

2 Reactie

Laat een reactie achter