Macarons met witte chocola
Macarons

Macarons met witte chocola

Nou ben ik natuurlijk al een chocaholic, dus kan ik wel tegen een beetje zoet. Maar deze macarons met witte chocola zijn echt heerlijk! Je kunt uiteraard zelf een fris element toevoegen door nog een kloddertje frambozenpuree of lemon curd middenin de ganache te spuiten. Maar verder blijven deze macarons met witte chocola gewoon lekker klassiek.

De basis van een goede macaron ligt vooral in het koekje. Deze vergt nogal wat techniek en ervaring om keer op keer mooi te krijgen. In een vorige post gaf ik al mijn macaron basisrecept en alle tips en tricks om perfecte macarons te krijgen. Heb je nog wat moeite met het maken van macarons? Wil je nog meer uitleg, tips en tientallen extra recepten voor vullingen?
>>> Bestel hier het Macarons e-book <<<

 

Recept: Macarons met witte chocola

Voor zo’n 20 gevulde macarons

Ganache
150 gr witte chocola (goede kwaliteit!)
75 ml slagroom

Macarons
150 gr amandelpoeder/meel
150 gr poedersuiker
55 gr eiwit
Titaandioxide (witte kleurstof)

150 gr kristalsuiker
50 gr water
55 gr eiwit

Bereiding:

Ganache (24u van tevoren)

  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng ook de slagroom aan de kook en giet deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door om de ganache goed homogeen en glad te maken.
  • Laat de ganache zo’n 24u op kamertemperatuur opstijven.

Macarons

  • Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en meng hier het eerste deel eiwit doorheen. Het moet nu op een dikke marsepein lijken. Meng hier de titaandioxide doorheen tot het mengsel een mooie witte kleur heeft.
  • Doe de kristalsuiker en water in een pan en kook tot 118°C. Doe intussen het tweede deel eiwit in een staande mixer en begin te kloppen als de suikersiroop 115°C is. Dit eiwit moet schuimig zijn, maar nog geen volle stevige meringue.
  • Als de suikersiroop 118°C is giet je deze in een dun straaltje voorzichtig langs de wand van de mengkom in het schuimige eiwit om een italiaanse meringue te maken. Klop verder tot de meringue afgekoeld is tot zo’n 40°C.
  • Meng 1/3 van de meringue door de amandelpasta om deze iets vloeibaarder te maken. Voeg tot slot de rest van de meringue toe en meng rustig maar goed door tot het beslag begint te glimmen en in een vloeiende beweging van de spatel glijdt.
  • Spuit gelijke rondjes van zo’n 4cm op een bakplaat met bakpapier. Sla de bakplaat een paar keer lichtjes op het aanrecht om wat luchtbellen eruit te laten. Laat de macarons 30 minuten drogen tot ze niet meer aan de vinger plakken als je ze aanraakt. Verwarm intussen de oven voor op 150°C (hete lucht!).
  • Bak de macarons nu zo’n 13-15 minuten gaar (afhankelijk van jouw oven). Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af. Laat deze op een rooster of het aanrecht glijden om af te koelen.
  • Als de macarons volledig afgekoeld zijn kun je ze makkelijk loshalen en vullen met de witte chocolade ganache. Laat de macarons altijd 24h “rijpen” in de koeling voordat je ze eet.

 

Het Macarons E-book:

Lukt het nog niet om perfecte macarons te bakken thuis? Komen ze er altijd scheef of hol uit bijvoorbeeld? In mijn Macarons e-book neem ik je bij de hand om eindelijk echt perfecte macarons te leren maken. Ik geef je alle tools die nodig zijn zoals uitgebreide uitleg en tips over de benodigde materialen en ingrediënten. Naast het macarons basisrecept staan er ook meerdere pagina’s in bomvol met nog meer tips en tricks om inzicht te geven in de belangrijkste details en stappen in het recept en leg ik uit waar de oorzaak ligt van veel voorkomende problemen zoals scheve of holle macarons. Tot slot krijg je meer dan 20 verschillende recepten voor allerlei vullingen voor de macarons zoals Earl Grey, Framboos, Oreo, Tiramisu, Citroen, Salted Caramel en natuurlijk de diverse varianten van een basis ganache.

Kortom een zeer compleet boek om jou te helpen perfecte macarons te maken! Bestel snel dan kun je gelijk aan de slag! >>> Bestel hier het Macarons e-book <<<

 

Macarons ebook - GwennsBakery.nl cover Macarons ebook - GwennsBakery.nl inhoud Macarons ebook - GwennsBakery.nl caramel cassis

Laat een reactie achter