Matzes recept - Gwenn's Bakery
Hartig

Matzes recept

Met dit matzes recept kun je nu ook gewoon helemaal zelf verse en super krokante matzes maken. We kennen deze Joodse crackers vooral als traditionele toevoeging aan een paasontbijt of brunch. Ze zijn ontzettend krokant en hebben meestal veel mooie donkere luchtbellen en de bekende gaatjes overal.

Het deeg in mijn klassieke matzes recept bestaat enkel uit water en bloem. Natuurlijk doen we er ook een snufje zout bij voor de balans, anders zou het heel saai zijn. Er zitten namelijk geen grote smaakmakers in het matzes recept dus is het juist perfect als lekkere cracker met jouw favoriete toppings. De beste combi voor velen is en blijft een laagje roomboter en wat donkere basterdsuiker erop gestrooid. Maar hartig beleg als gerookte zalm, prosciutto of andere zoetigheden zijn natuurlijk ook ontzettend smakelijk!

Kijk hier voor meer inspiratie en leuke Paasrecepten

Matzes recept - Gwenn's Bakery

Recept: Matzes recept

Voor circa 15 stuks

  • 300 gr (patent) bloem
  • 160 gr water
  • Snuf zout

 Bereiding:

  • Kneed de bloem, het zout en het water samen (met de handen of in de standmixer) tot een mooi deegballetje. Laat het deeg ongeveer een half uur rusten onder een vochtige theedoek of stuk plastic folie. Hierdoor zal het weer wat ontspannen en kun je het makkelijker uitrollen.
  • Verdeel het deeg in bolletjes van 25-30 gram per stuk en rol elk deegstukje zo dun mogelijk uit met een deegroller. Bestuif tijdens het rollen steeds heel licht met bloem om te voorkomen dat het deeg te veel gaat plakken.
  • Prik met een vork veel gaatjes in het deeg en bak de matzes in circa 8-10 minuten op 250°C gaar en super krokant. Laat de matzes goed afkoelen en bewaar ze luchtdicht om ze knapperig te houden.
  • Dit matzes recept is heerlijk voor Pasen. Het lekkerst vind ik ze met een laagje roomboter en hierop wat donkere basterdsuiker gestrooid.
Matzes recept - Gwenn's Bakery
Matzes recept - Gwenn's Bakery

1 Reactie

Laat een reactie achter