Moelleux au Chocolat - Gwenn's Bakery
Chocolade Desserts Gebakjes

Moelleux au Chocolat

Moelleux au chocolat! Punt.

Meer heeft dit goddelijke cakeje voor mij niet nodig dan bovenstaande uitleg. Het is echt een superlekker chocolade gebakje wat vooral perfect is als dessert. Deze klassieker staat ook praktisch overal op de kaart in restaurants en brasseries in Frankrijk. En het is één van de weinige desserts welke je warm eet, vers uit de oven.

Het lekkerste vind ik het als de moelleux au chocolat nog lekker zacht en vloeibaar zijn van binnen, zo komt de smaak het beste tot zijn recht. Als je hem niet gelijk wilt eten maar weer af laat koelen krijg je bijna een soort fudge brownie cakeje. Kortom, superlekker!

En je kunt ook variëren door een stukje witte chocola (melk en puur mag ook natuurlijk) middenin te stoppen. Ditzelfde kun je ook doen met een lepeltje Salted Caramel zodat bij het opensnijden er zowel chocola als gouden karamel uit komt stromen.

Moelleux au Chocolat - Gwenn's Bakery

Recept: Moelleux au Chocolat

Ingrediënten:

Voor 8 stuks

225 gr roomboter
250 gr pure chocolade
5 eieren
Snuf zout
160 gr poedersuiker
125 gr patentbloem

Bereiding:

 • De boter en de chocola au bain-marie smelten en vervolgens iets af laten koelen. Intussen de oven voorverwarmen op 200°C hete lucht en de bakvormpjes klaarzetten.
 • Je kunt nu het ei kloppen met het zout en de poedersuiker tot het licht begint te schuimen. Hier vervolgens de bloem aan toevoegen en als laatste de gesmolten boter en chocola en dit weer mengen tot een gladde massa.
 • 8 kleine aluminium bakvormpjes invetten en deze tot ¾ vullen met het chocoladebeslag. Je kunt uiteraard ook gewoon een muffinvorm gebruiken hiervoor.
 • De moelleux au chocolat 10 tot 13 minuten bakken afhankelijk van hoe zacht je wilt dat ze zijn van binnen. 10 minuten is nog heel zacht en vloeibaar en 13 minuten is nog iets vochtig maar een stuk steviger gebakken.
 • Laat een paar minuten staan en haal dan de cakejes uit de vorm. Serveer direct samen met een scheut crème anglaise of een bol vanille-ijs.

Moelleux au Chocolat - Gwenn's Bakery

6 Reactie

 1. Ik heb deze geproefd bij de Makro in Barendrecht en sindsdien vol spanning op het recept gewacht. Nu kan ik ze eindelijk zelf maken!

  1. Hi Lotte, je kunt zeker ook melk of witte chocola gebruiken. Maar dan kun je beter minder suiker gebruiken omdat het snel te zoet wordt. Hazelnootjes of zelfs praliné en inderdaad salted caramel toevoegen is zeker lekker!

 2. Hallo Gwen,

  Is de oventemperatuur voor een elektrische oven hetzelfde? of moet ik deze hoger instellen? Het ziet er heerlijk uit en ik ga het vandaag eens proberen!

  1. Hi! Ja hetelucht is altijd zo’n 15% lager dan onder/boven warmte. Dus kun je beter zo’n 220-230°C aanhouden. Al heeft de hetelucht wel een belangrijk effect op het resultaat.

Laat een reactie achter