Mango Cheesecake - Gwenn's Bakery
Cakes Taart

No Bake cheesecake met mango

Een lekkere frisse no bake cheesecake met een exotische twist

Voor aflevering 2 van Heel Holland Bakt heb ik me geïnspireerd door dit no bake cheesecake recept, welke ik vervolgens in de tent flink heb aangepast voor een grotere “wow-factor”. Hieronder staat mijn originele recept en eigenlijk vind ik deze juist veel lekkerder. Hij is mooier en gewoon goed door zijn eenvoud. Kun je geen mooie mango’s vinden, gebruik dan gewoon ander fruit zoals frambozen en aardbeien of juist passievrucht. Een goede no bake cheesecake is voor mij altijd welkom en is iets wat ik snel maak voor familie en vrienden! Maar heb je zin in een meer traditionele gebakken versie, probeer dan eens deze Oreo cheesecake.

Recept: No Bake Mango Cheesecake

Bodem
250 gr Speculaas (zie Recept)
50 gr gesmolten roomboter

Mango
3 verse mango’s
50 gr poedersuiker
sap van 1 citroen

Cheesecake vulling
400 gr roomkaas (Philadelphia bv.)
400 gr slagroom
100 gr poedersuiker
150 gr witte chocola
sap van 1 citroen

Bereiding

Bodem

 • De oven voorverwarmen op 180°C en de bodem van een springvorm van 24cm invetten en tevens bekleden met een cirkel bakpapier.
 • De speculaas verkruimelen en de gesmolten boter erdoor mengen. Doe nu alles op de bodem van de bakvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk het een beetje aan met een spatel of lepel en bak 10-12 minuten in de oven. Laat het volledig afkoelen voordat je verder gaat met de no bake cheesecake. (je kunt de bodem ook zo laten zonder bakken, het zal dan iets minder knapperig zijn)

Mango

 • Doe het vruchtvlees van 1 mango in de foodprocessor samen met de poedersuiker en citroensap en mix het vervolgens tot een mooie gladde saus.
 • De rest van de mango’s kun je in mooie blokjes snijden van 1cm en wegzetten tot je de cheesecakevulling af hebt.

Vulling

 • De witte chocola au bain-marie smelten, 100 ml room verwarmen en door de gesmolten chocola roeren en vervolgens het mengsel iets af laten koelen. De roomkaas met de poedersuiker en citroensap in een staande mixer glad kloppen en vervolgens de afgekoelde witte chocolade hier in 3 keer aan toevoegen terwijl je blijft roeren. De slagroom kloppen tot deze nog een beetje lobbig is en ook deze voorzichtig door het eerste mengsel scheppen met een spatel.
 • De rand van springvorm van binnen bekleden met acetaatfolie of bakpapier en de helft van de vulling bovenop de bodem gieten. Verdeel nu de mango blokjes over de vulling, maar blijf net van de rand weg. Afvullen met de rest van de vulling en gladstrijken met een paletmes.
 • Tot slot de mango coulis in druppels op de vulling spuiten in een spiraal zoals op onderstaande foto. Met een cocktailprikker van binnenuit de middelste druppel naar buiten draaien en door elke druppel gaan naar de volgende. Deze laatste handeling zorgt ervoor dat de druppels in elkaar overgaan als kleine hartjes.
 • Laat de no bake cheesecake volledig afkoelen in de koelkast (liefst een hele nacht) en serveer direct uit de koeling.

No Bake Cheesecake - Gwenn's Bakery

10 Reactie

 1. Hoi Gwenn, ik ben de no-bake cheesecake aan het maken en lees dat ik de bodem wel moet bakken. 😉 . Tot nu toe heb ik dat nooit gedaan als ik koekjes verkruimel en met gesmolten boter meng, dus als je geen oven hebt, hoeft het niet toch? Word die lekkerder als je de bodem wel bakt?
  Verder staat die nu in de koelkast, ben benieuwd hoe die smaakt, lijkt me erg lekker!!
  Ik blijf je volgen en ga meer recepten van je uitproberen!

  1. Hi Coby,
   Ja klopt dat ik de bodem wel gebakken heb. Dus niet “helemaal” no bake… 😉
   Maar de bodem is ook prima zonder hem te bakken hoor. Hij blijft dan iets vochtiger en minder krokant. Maar dit is ook heel erg lekker! In plaats van boter kun je het volgende keer ook eens met gesmolten witte chocola proberen. Ik ben benieuwd hoe de cheesecake je bevalt.

 2. Ondanks dat ik de cheesecake een nacht in de koelkast heb laten staan, was deze niet hard geworden, de vulling bleef vloeibaar. Hoe kan dit?

  1. Dat is vreemd. Het zou juist door de chocola en slagroom weer stevig moeten worden. Heb je de slagroom wel stevig genoeg geklopt? En was het mengsel van chocola en roomkaas niet te warm? Ook moet je opletten dat je de slagroom kort door de rest mengt want ander sla je alle lucht er juist weer uit.

Laat een reactie achter