Pavlova's met Framboos - Gwenn's Bakery
Desserts Gebakjes

Pavlova’s met frambozen en vanille

Pavlova’s zijn een perfect dessert ter afsluiting van een gezellig diner met vrienden of familie. De meringue kun je al een dag of zelfs langer van tevoren voorbereiden. Op het laatste moment kun je snel de room kloppen en het fruit toevoegen. Echt makkelijk, maar vol van smaak! Nou ben ik zeker dol op deze klassieke versie en maak dit met plezier voor mijn gasten. Echter zou ik mezelf niet zijn als ik hier niet een leuke twist op had gezocht. Hieronder is dus het recept voor een soort kleine pavlova’s versie 2.0 met alle klassieke elementen, maar in een heel ander jasje gestoken. Eigenlijk ben ik wat afgedwaald naar een individueel dessert waar je veel zorg aan moet besteden. Maar deze strakke moderne Pavlova’s zijn een genot voor het oog en zullen ontzettend veel indruk maken! En weet je wat, het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

 

Pavlova's met Framboos - Gwenn's Bakery

Recept: Pavlova’s met frambozen en vanille

Ingrediënten:

Voor 8-10 stuks

Meringue
100 gr eiwit (kamertemperatuur)
100 gr kristalsuiker
50 gr poedersuiker

1 recept voor zanddeeg

1/2 recept voor banketbakkersroom

Frambozen compote
100 gr verse frambozen
40 gr geleisuiker

Slagroom
200 gr slagroom (35% vet)
75 gr mascarpone
25 gr kristalsuiker
1 vanillestokje

Extra
150 gr verse frambozen

Bereiding:

Meringue

 • Klop de eiwitten tot ze beginnen te schuimen. Voeg dan lepel voor lepel de kristalsuiker toe en klop het geheel tot een mooie stevige meringue. Tip: de meringue is goed als deze in de kom blijft hangen wanneer je de kom ondersteboven houdt. Spatel vervolgens de gezeefde poedersuiker voorzichtig door de meringue tot deze is opgenomen.
 • Doe de meringue in een spuitzak met een ronde spuitmond van zo’n 20mm en spuit het op zoals op de foto. Dit doe je door een grote toef te spuiten op de bakplaat en de spuitzak iets op te tillen. Hierop spuit je een iets kleinere toef en dit herhaal je tot je uiteindelijk 3 of 4 ringen hebt.
 • Bak 1 tot 1,5 uur in een voorverwarmde heteluchtoven op 110°C en laat ze afkoelen tot gebruik.

Zanddeeg

 • Maak het recept voor zanddeeg tot de laatste stap. Verwarm de oven vast voor op 170°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol het deeg vervolgens uit tot 4-5 mm dikte en steek hier rondjes deeg uit van 8 cm doorsnee.
 • Bak de rondjes zanddeeg in zo’n 15 tot 20 minuten gaar (goudbruin) en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Banketbakkersroom

 • Maak het recept voor banketbakkersroom tot de laatste stap en doe het in een spuitzak. Laat dit intussen in de koelkast zitten tot je de Pavlova’s gaat afwerken.

Frambozen compote

 • Doe de frambozen samen met de geleisuiker in een pannetje en laat het rustig borrelen. Laat volledig afkoelen in de koeling tot gebruik en doe het daarna in een spuitzak.

Slagroom

 • Schraap het merg uit de vanille en doe dit samen met de suiker, mascarpone en room in een grote mengkom (of staande mixer) en klop tot een dikke slagroom. Doe ook dit weer in een spuitzak en bewaar in de koeling tot gebruik.

Afwerking

 • Pak een rondje zanddeeg en spuit in het midden een toef banketbakkersroom op. Verdeel gelijkmatig 5 of 6 frambozen met de punt naar binnen tegen de banketbakkersroom aan.
 • Spuit nu een beetje van de frambozen compote bovenop de toef banketbakkersroom. Spuit hierboven weer de slagroom en zorg ook dat je kleine toefjes maakt tussen de frambozen.
 • Prik een gaatje in de meringues en vul deze met wat van de slagroom en dek de Pavlova’s tot slot af met de meringues.

 

Pavlova's met Framboos - Gwenn's Bakery

Voor ↑ –  Na ↓

Pavlova's met Framboos - Gwenn's Bakery

9 Reactie

 1. Wauw, ze zien er inderdaad heerlijk uit. Wil ze aankomend weekend gaan maken, maar hoop dat ik ook zulke mooie toefjes kan maken. Op tv doen jullie dat allemaal zo makkelijk en snel, nu ik nog…

   1. Je haalt er makkelijk 10 uit. Maar van de gele room, meringues en zanddeeg zal er vast teveel zijn. Het is moeilijk om hier echt kleine hoeveelheden te maken. Maar je kunt de extra zandkoekjes gewoon lekker zo eten of met chocolade ganache ertussen. De extra meringue kun je ook in kleinere toefjes spuiten om zo voor bij de thee knapperige kleine meringues te hebben.

 2. Helaas zijn mijn pavlovas nu al een drama en ze zitten nog in de oven, ze zijn veel te groot en te dik geworden…misschien moet ik nu maar een ander toetje bedenken of de afwerking wat veranderen…jammer, het is zo moeilijk met de spuitzak.

  1. Oh jammer! Wat is er mis? Je moet nl. wel rustig spuiten. Beetje als toefjes op elkaar en mooi recht. Je kunt ook kleine meringues maken en die er op plakken.

   1. Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, dan zie je het snel, maar ze lijken meer op
    p..p hoopjes 😂, waarschijnlijk lag het aan de spuitzak en niet aan de bakker

    1. Jammer! Maar vast toch erg lekker! De meringue moet wel goed glanzend en egaal zijn. En het opspuiten echt heel rustig toefje voor toefje op elkaar. Tijd voor nemen en dan lukt het vast.

Laat een reactie achter