Pistache macarons - Gwenn's Bakery
Macarons

Pistache macarons

Deze pistache macarons zijn echt een van mijn favoriete smaken macarons. Het recept staat al een tijdje in mijn macarons e-book samen met vele andere smaken en recepten. Het koekje van de pistache macarons kleur je heel simpel groen met wat kleurstof en kun je eventueel nog licht bestrooien met gehakte pistachenoten voor het bakken. Maar de vulling is waar het om draait! Ik heb gekozen voor een vrij klassieke ganache van witte chocolade. Hieraan voeg je een intense zelfgemaakte pistachepasta aan toe. Begin met 10 gram en voeg naar smaak meer toe voor een intensere smaak. Voor een extra pistachesmaak kun je nog een heel klein beetje van de pistachepasta middenin de ganache spuiten als verrassing in de macaron.

Pistache macarons - Gwenn's Bakery

Recept: Pistache macarons

Voor circa 20-25 gevulde macarons

Pistachevulling
200 gr witte chocola
100 ml slagroom
10 gr pistache pasta of meer naar smaak (zie hier het recept)

Macarons
150 gr amandelmeel
150 gr poedersuiker
55 gr eiwit (1)
groene kleurstof

150 gr kristalsuiker
50 gr water
55 gr eiwit (2)

Bereiding:

Pistachevulling (24u van tevoren)

 • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng nu in een pannetje de slagroom en pistachepasta tegen de kook aan. Wanneer dit heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache helemaal glad te maken.
 • Laat de ganache 24 uur opstijven op kamertemperatuur tot deze een mooie lobbige spuitbare textuur heeft.

Macarons

 • Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en meng hier het eerste deel eiwit doorheen. Het moet nu op een dikke marsepein lijken. Meng hier de kleurstof doorheen tot het mengsel een mooie pistachegroene kleur heeft. (Het mag best iets feller gekleurd zijn dan je wilt, want als de meringue erbij gaat zal de kleur altijd iets lichter worden.)
 • Doe de kristalsuiker en water in een pan en kook tot 118°C. Doe intussen het tweede deel eiwit in een staande mixer en begin te kloppen als de suikersiroop 115°C is. Dit eiwit moet schuimig zijn, maar nog geen volle stevige meringue.
 • Als de suikersiroop 118°C is giet je deze in een dun straaltje voorzichtig langs de wand van de mengkom in het schuimige eiwit om een Italiaanse meringue te maken. Klop verder tot de meringue afgekoeld is tot zo’n 40°C.
 • Meng 1/3 van de meringue door de amandelpasta om deze iets vloeibaarder te maken. Voeg tot slot de rest van de meringue toe en meng rustig maar goed door tot het beslag begint te glimmen en in een vloeiende beweging van de spatel glijdt. Deze stap heet macaroneren (of macaronage) en is de belangrijkste stap in het recept.
 • Spuit gelijke rondjes van zo’n 4cm op een bakplaat met bakpapier. Sla de bakplaat een paar keer lichtjes op het aanrecht om wat luchtbellen eruit te laten. Laat de macarons 30 minuten drogen tot ze niet meer aan de vinger plakken als je ze aanraakt. Verwarm intussen de oven voor op 150°C (hete lucht!).
 • Bak de macarons nu zo’n 13-15 minuten gaar (afhankelijk van jouw oven). Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af. Laat deze op een rooster of het aanrecht glijden om af te koelen.
 • Als de macarons volledig afgekoeld zijn kun je ze makkelijk loshalen van het bakpapier en vullen met de pistachevulling.
 • Vul een spuitzak met rond spuitmondje van 10mm ø met de ganache en vul vervolgens de pistache macarons hiermee.
 • Laat de macarons nu nog 24 uur “rijpen” in de koeling voordat die bekende (en perfecte) textuur van de macaron goed is. Bewaar tot maximaal 5 dagen luchtdicht in de koelkast.

Het Macarons E-book:

Lukt het nog niet om perfecte macarons te bakken thuis? Komen ze er altijd scheef of hol uit bijvoorbeeld? In mijn Macarons e-book neem ik je bij de hand om eindelijk echt perfecte macarons te leren maken. Ik geef je alle tools die nodig zijn zoals uitgebreide uitleg en tips over de benodigde materialen en ingrediënten. Naast het macarons basisrecept staan er ook meerdere pagina’s in bomvol met nog meer tips en tricks om inzicht te geven in de belangrijkste details en stappen in het recept en leg ik uit waar de oorzaak ligt van veel voorkomende problemen zoals scheve of holle macarons. Tot slot krijg je meer dan 20 verschillende recepten voor allerlei vullingen voor de macarons zoals Earl Grey, Framboos, Oreo, Tiramisu, Citroen, Salted Caramel en natuurlijk de diverse varianten van een basis ganache.

Kortom een zeer compleet boek om jou te helpen perfecte macarons te maken! Bestel snel dan kun je gelijk aan de slag! >>> Bestel hier het Macarons e-book <<<

Macarons ebook - GwennsBakery.nl cover Macarons ebook - GwennsBakery.nl inhoud Macaron ebook - GwennsBakery.nl caramel cassis

Laat een reactie achter