Review - Versekaasfondue.nl - Gwenn's Bakery
Reviews

Versekaasfondue.nl – Review

Het begint weer koud te worden en het kan zelfs gaan sneeuwen de komende dagen! Met zulk winters weer is er een gerecht wat ik erg graag eet en mij weer heimwee geeft naar de Franse bergen: Kaasfondue! Nu kreeg ik onlangs de mogelijkheid om een nieuw product te testen en laat dat nou juist kaasfondue zijn! Versekaasfondue.nl is een webshop waar je allerlei varianten van dit heerlijke, gesmolten gerecht kunt kopen. Zij zijn gespecialiseerd in kaasfondue en hebben daar nu maar liefst 7 soorten te koop staan! De kaas komt in een vacuüm verpakt zakje en kun je door de goede verpakking tot wel een maand bewaren in de koelkast. Het is dan zelfs al helemaal kant en klaar in de verpakking, je hoeft het alleen maar te verwarmen. Heel handig want op elk pakje staat een QR-code met een link naar een filmpje waarin ze precies uitleggen hoe je het beste de kaasfondue kunt opwarmen. Oftwel, zakje openknippen, kaas verwarmen en je bent klaar om te eten. En het past natuurlijk gewoon door de brievenbus dus je hoeft nergens heen!

Als Fransman ben ik natuurlijk ook groot fan van een echte kaasfondue en voor mij is dat de Fondue Savoyarde. De echte klassieker waarbij je een heerlijk gesmolten mengsel maakt van wat witte wijn uit de Savoye (bijv. een droge Apremont), kaas en waarom niet een scheutje kirsch. De kazen zijn wel heel belangrijk voor een echte klassieke kaasfondue: Abondance, Beaufort en Emmental. Eventueel mag er wat Gruyère bij, maar meer niet. Natuurlijk echt Frans brood (zie mijn recept voor echt Franse baguette) om te dippen en lekker veel groene sla en vleeswaren uit de Alpen erbij. Met mijn vader heb ik dit vaak gegeten, vooral toen hij zelf nog in de streek woonde. Maar ook nam hij het wel eens mee uit Frankrijk als hij weer op bezoek was in Nederland. Maar alleen in de winter, want dit is echt een gerecht voor de besneeuwde dagen!

Versekaasfondue.nl belooft een kaasfondue zoals iedereen kent, maar ik ben wel een kenner. In hun fondue (de klassieke) zit een mix van Goudse kaas en Gruyère. Die laatste is prima en mag er zeker in. Maar toen ik las dat er Goudse kaas in zat trok de Fransman in mij toch een gek gezicht. Ik trok het zakje open en heb de kaas snel opgewarmd. Na wat foto’s kon ik eindelijk aan tafel en zoals je aan de foto kunt zien waren de basisingrediënten volop aanwezig. Tot mijn verbazing was het ondanks de nogal andere samenstelling van kazen een bijzonder lekkere kaasfondue! Ik heb er echt van genoten! De Gruyère geeft het een smaak die erg in de buurt komt van een echte kaasfondue. De belegen Goudse kaas is nog wel duidelijk aanwezig en vooral hierdoor smaak het net niet helemaal als de echte kaasfondue waar ik mee opgegroeid ben. Maar de klassieke fondue van Versekaasfondue.nl is wel degelijk een heerlijke fondue! Een groot voordeel is dat het zo snel klaar is en je zelf eigenlijk alleen nog wat brood moet snijden voor je binnen enkele minuten aan tafel kunt.
Een andere smaak die ik mocht proeven was de kaasfondue met Jopen Koyt erin. Ik ben zeker meer dan eens gespot in de Jopenkerk in Haarlem dus was nogal benieuwd naar deze variant. Ook deze kaasfondue was erg lekker. Ik had wel het gevoel dat wellicht door extra vocht (van het bier) de fondue veel slappen en vloeibaarder was. Hierdoor at het net iets minder makkelijk dan de klassieke variant, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je zelf ook eens een kaasfondue van hun proberen? Ga dan naar versekaasfondue.nl en kies jouw favoriete smaak. Er zijn 7 smaken (geprijsd vanaf €11,50 p.p.).

Review - Versekaasfondue.nl - Gwenn's Bakery

Ik heb de producten ontvangen van Versekaasfondue.nl in ruil voor een review. Deze review bevat mijn eerlijke mening na persoonlijk testen en is op geen enkele wijze beïnvloed door een vergoeding.

Laat een reactie achter