Witte chocolade truffels met framboos en kokos - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Witte chocolade truffels met framboos en kokos

Deze witte chocolade truffels met framboos en geraspte kokos zijn echt waanzinnig lekker! De drie verschillende smaken gaan heel goed samen. De witte chocolade zorgt voor een krokante laagje en samen met de framboos voor een frisse maar ook romige vulling. Door verse frambozen te gebruiken en hiermee een deel van de slagroom weg te laten, krijg je echt een flinke dosis verse frambozensmaak in deze witte chocolade truffels. De geraspte kokos geeft het geheel wat extra body en een licht exotisch tintje. Natuurlijk kun je de ganache ook met ander fruit maken, maar gebruik wel altijd vers fruit of puree. Bevroren fruit werkt ook, maar heeft meestal niet dezelfde frisheid en smaak als vers fruit.

Recept: Witte chocolade truffels met framboos en kokos

Voor zo’n 20 stuks

250 + 300 gr witte chocolade
20 gr slagroom
75 gr verse frambozen of puree
10 gr glucosestroop
15 gr roomboter
100 gr geraspte kokos

Bereiding:

  • Hak of breek 250 gr chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng nu in een pannetje de slagroom, frambozen en de glucose aan de kook.
  • Wanneer het mengsel heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache homogeen en glad te maken. Voeg vervolgens de boter toe en roer nogmaals goed door tot alles weer glad is.
  • Laat de ganache afkoelen tot deze steviger is geworden maar nog iets lobbig is. Vervolgens kun je het in een spuitzak storten en op een plaat of bord kleine bolletjes spuiten. Laat de bolletjes hard worden in de koeling. Je kunt de truffels ook met je handen te maken, maar dan moet de ganache wel iets steviger zijn. Draai in je handen een kleine hoeveelheid ganache tot een mooi rond bolletje. Doe dit snel, anders smelten de bolletjes in je handen, en zet de bolletjes in de koelkast of vriezer tot de volgende stap.
  • Vervolgens tempereer je de overige 300 gr witte chocolade (zie mijn stap voor stap uitleg over tempereren). Doop elk bolletje ganache in de getempereerde chocola met behulp van een vork. Laat kort uitlekken en rol de truffels vervolgens door de geraspte kokos tot ze volledig bedekt zijn. Herhaal tot alle witte chocolade truffels klaar zijn en bewaar ze in de koelkast.

 

Witte chocolade truffels met framboos en kokos - Gwenn's Bakery

2 Reactie

  1. Ik heb de ganache gemaakt, de balletjes willen niet echt hard worden in de koeling, ook zelfs niet na een hele nacht.. Ik denk dat ik toch wat verleerd heb gedaan.. Of toch perongeluk de verhouding witte chocolade framboos slagroom niet klopt. Kan ik dit goed maken, door alles weer even ’t everwarmen en er wat extra gesmolten chocolade bij te doen?

    1. Als je het recept goed volgt moet het altijd lukken. Je hebt dus vast ergens een fout gemaakt met de ingrediënten en kunt het beste opnieuw beginnen. Omdat je zelf niet weet waar het mis is gegaan is het dus ook niet te gokken hoeveel chocola er bij zou moeten om het recht te trekken.

Laat een reactie achter