Over Gwenn

Heel Holland Bakt 2017 is net afgelopen en bakken is sindsdien niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Het gekke is, ik ben nog steeds verbaasd dat ik gewoon in de finale stond! Vooral omdat ik pas begin 2016 echt met enige regelmaat ben gaan bakken.

Bakken was wel altijd een passie voor mij. Ik denk nog met plezier terug aan de appeltaart die mijn moeder vroeger maakte, ik was daar echt van onder de indruk! En mijn Franse oma maakte altijd een heerlijke taart met verse bosbessen als ik daar op vakantie was. Dus van jongs af aan leefde er wel iets en wilde ik mijn moeder en oma wel nadoen hierin. Maar bakken kwam toch pas later. Ik begon op mijn zesde met koken voor mijn moeder en zus thuis. De ene week een pannenkoek, de volgende week een simpele quiche, maar alles met een gezichtje erop! En dit koken heb ik ook op professioneel gebied doorgezet in de horeca als kok in binnen en buitenland.

Pas toen ik na de Hoge Hotelschool weer naar Frankrijk verhuisde om samen te wonen met mijn vrouw kwam ik dagelijks in contact met de verfijnde Franse pâtisseries. En wat was dit mooi! Ik was gelijk gefascineerd door deze mooie strakke taarten en gebakjes, maar ook hoe de grote pâtissiers daar het banketbakken weten te moderniseren en trendy maken, en het liefst wilde ik dit ook gaan doen. Ik ben toen enkele jaren lang vooral veel recepten gaan lezen en bestuderen, filmpjes kijken etc. Maar van echt bakken kwam het zelden door de vele uren die ik in de horeca maakte als manager.

Gwenn Danis - Gwenn's Bakery

Maar eenmaal in Nederland terug in 2016 ben ik me meer op het bakken gaan richten en maakte ik steeds vaker een Tarte Tatin of gewoon lekkere chocolade taarten of koekjes. In februari heb ik mij (tijdens mijn vaderschapsverlof) opgegeven voor Heel Holland Bakt, nooit denkende dat ik de volgende ochtend gebeld zou worden voor een “bak-auditie” bij Robèrt in de bakkerij! Anyways, the rest is history en hebben we ondertussen allemaal op televisie kunnen beleven samen. Het was een geweldig avontuur maar ook heel zwaar. Vooral omdat ik naast de lange weekenden voor Heel Holland Bakt ook nog eens een fulltime baan had en mijn dochter van enkele maanden oud natuurlijk veel wilde blijven knuffelen!

En toen stond ik uiteindelijk toch in de finale! Geen winst, maar het voelt zeker niet als verlies. Want mijn bak avontuur begint nu pas echt! Ik bak nu wekelijks nieuwe recepten voor deze blog, dus blijf mij vooral volgen en test recepten uit! Heb je vragen of hulp nodig tijdens het bakken? Stuur me gerust een mailtje of stel een vraag via mijn social media kanalen. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben van mijn recepten en hoop jullie te zien bij een workshop binnenkort!

Groet,

Gwenn