Mini slofjes met vers fruit - Gwenn's Bakery
Gebakjes

Mini slofjes met vers fruit

Sloffen maken is leuk! Maar mini slofjes met vers fruit maken is nog veel leuker! Ik vind het vooral heerlijk omdat je hier zo ontzettend mee kunt variëren. De basis blijft een heerlijke sloffenbodem volgens mijn basis sloffenbodem recept. Nu kun je sloffen en mini slofjes vullen met van alles, maar Zwitserse room is echt mijn favoriet! Hierna hoef je alleen maar lekker fruit te kiezen voor op de mini slofjes. Kies het liefst iets uit het seizoen, dit heeft de meeste smaak en is vaak voordeliger. Kies voor mooi zomers fruit zoals aardbei, kers en nectarines in de zomer. Of werk juist met bijv. peer, banaan en sinaasappel in de winter. De mini slofjes met vers fruit kun je dan helemaal naar eigen smaak afmaken. Veel bakplezier!

Mini slofjes met vers fruit - Gwenn's Bakery
Mini slofjes met vers fruit - Gwenn's Bakery

Recept: Mini slofjes met vers fruit

Voor circa 15 mini slofjes
125 gr patentbloem
125 gr Zeeuwse bloem
175 gr roomboter
100 gr lichte basterdsuiker
75 gr kristalsuiker
2 tl bakpoeder
1 eidooier
snuf zout
rasp van 1/2 citroen

150 gr amandelspijs (zie recept)
1 ei

1/2 recept Zwitserse room
Vers fruit naar wens (bijv. aardbei, framboos, blauwe bessen, kiwi, abrikoos, mango, etc.)

Nodig: mini sloffenring*

Bereiding:

Amandelspijs

  • Draai de spijs kort glad met het ei tot je een mooie gladde en spuitbare massa hebt. (Je hebt misschien maar de helft van het ei nodig dus doe dit in stapjes).

Sloffenbodem

  • Draai de boter goed zacht en zalvig. Voeg de basterdsuiker en kristalsuiker toe tegelijk met het zout en de citroenrasp. Meng dit verder tot een gladde massa.
  • Meng de eidooier erdoor tot dit volledig is opgenomen. Voeg nu de Zeeuwse bloem, patentbloem en bakpoeder toe. Zodra het sloffendeeg net gemengd is en samenkomt als bal verpak je het in plastic folie en bewaar je dit in de koeling om volledig op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het deeg uit tot 6-8mm dikte en steek met een mini sloffenring de sloffenbodems uit. Laat de sloffenring om het deeg zitten en zet op een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit op elke minislofje een streepje amandelspijs maar zorg dat de randen vrij zijn. Bak de mini slofjes in circa 20 minuten gaar en laat volledig afkoelen zonder de ring.

Vulling:

  • Maak de Zwitserse room zoals in dit recept en bewaar in een spuitzak met een spuitmondje van circa 10mm.

Afwerking:

  • Spuit een streepje Zwitserse room bovenop de mini slofjes.
  • Was het fruit en snijd indien gewenst in stukjes.
  • Decoreer de mini slofjes met vers fruit en naar wens eventueel nog met bijv. schuimpjes, nootjes, chocolade decoratie, etc. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer.

*Elke sloffenbodem moet gebakken worden in de mini sloffenring. Zorg er dus voor dat je meerdere mini sloffenringen hebt om te bakken. Je kunt het ook per 4 of 6 stuks tegelijk bakken zodat je geen 15 ringen hoeft aan te schaffen.

Mini slofjes met vers fruit - Gwenn's Bakery

2 Reactie

  1. Hallo Gwenn, gemaakt voor mijn mans verjaardag. Super lekker en kloppend recept. Ik heb meer spijs en room gebruikt en wat Shivers onder de room gesmeerd. Heerlijk, dank je wel. De volgende wordt de Opera taart 🤞!

    1. Hi! Wat leuk om te horen! Zeker goed om zelf wat aan de vulling te sleutelen. Kan het alleen maar lekkerder van worden! Veel bakplezier met de Opéra. Die is echt heel tof om te doen 🙂

Laat een reactie achter