Beiden zijn praktisch hetzelfde en kennen soms dezelfde namen in de winkels. Amandelmeel is gemaakt van fijngemalen blanke amandelen. Amandelpoeder is hetzelfde product maar van amandelen waar de olie al uit is geperst. Amandelpoeder heeft dus iets minder smaak en zal doorgaans een stuk goedkoper zijn.
2 Reactie
Laat een reactie achter Reactie annuleren
Zoeken
Producten
-
Macarons e-book
€9,90€7,90 incl. btw -
Moderne Franse Patisserie (gesigneerd) - Het boek van Gwenn's Bakery !
€29,99€19,90 incl. btw
Over Gwenn's Bakery

Gwenn's Bakery is de blog van Gwenn Danis, winnaar van Heel Holland Bakt nog een keer (2021), finalist van Heel Holland Bakt 2017 en auteur van het bakboek "Moderne Franse Patisserie" en het Macarons e-book.
Op deze blog vind je wekelijks steeds meer recepten geïnspireerd uit de Franse en internationale patisserie. Van simpele basisrecepten tot complexere taarten en gebakjes. Veel bakplezier!
Recente berichten
Ananastaart met kokos
25 juni 2022
2.
Red Velvet Brownies
3 mei 2022
5.
Paaskoekjes met mini chocolade-eitjes
16 april 2022
0.
Advocaat maken
13 april 2022
2.
Chocolade brioche
9 april 2022
0.
Meld je aan voor de nieuwsbrief!
In tijdschrift ‘ Bij Robert’ staat het precies andersom.
Amandelpoeder is de hele noot verpulverd, zonder dat de olie eruit is.
Dan hebben ze vast een printfout gemaakt. Robèrt weet dit als geen ander en geloof me dat het klopt zoals hier in de FAQ. Amandelpoeder is namelijk meer een soort restproduct. Doordat de olie er al uit is en gebruikt wordt voor iets anders is de amandel minder waard en is poeder dus altijd goedkoper dan amandelmeel.