The Curry Guy Compleet - Gwenn's Bakery - Review
Reviews

The Curry Guy Compleet – Review

The Curry Guy Compleet (Good Cook uitgeverij) is onlangs uitgekomen en daar wilde ik natuurlijk heel graag in wegduiken en een review over schrijven. Nou lijkt dit boek wellicht apart voor op mijn bakblog, maar ik ben zelf een bijzonder groot fan van de Indiase keuken en maak het ook geregeld zelf thuis. Daarnaast kent ook de Indiase keuken en dus uiteraard ook The Curry Guy Compleet een groot aantal recepten die perfect zouden passen op deze blog. Denk aan vers gebakken naan, pappadums, allerlei heerlijke samosa’s en vooral ook een heel hoofdstuk over chutney’s en sauzen!

Dan Toombs a.k.a. ‘The Curry Guy’ is intussen een bekende in kookboekenland met niet minder dan 3 bestsellers over de Indiase keuken. Nu keert hij terug met The Curry Guy Compleet en deelt meer dan 200 recepten uit de Indiase keuken. Er zitten een hoop geweldige recepten in uit zijn eerdere boeken en 50 nieuwe recepten. Alles van voorgerechten, authentieke curry’s tot streetfood, chutneys en ook brood die de Indiase keuken typeren.

The Curry Guy Compleet - Gwenn's Bakery - Review

 

The Curry Guy Compleet - Gwenn's Bakery - Review

Het boek is duidelijk opgebouwd zoals we van een goed kookboek mogen verwachten, geen verrassingen hier. Je begint met de voorgerechten zoals kip pakora, samosa’s, groentekebabs en zelfs een heerlijke frisse mangolassi. Lassi maakte mijn moeder vroeger vaak thuis dus dit recept ga ik snel proberen! Vervolgens komen we bij streetfood over kleinere snelle happen zoals een burger maar zelfs een Indiase tosti! De volgende hoofdstukken zijn eigenlijk de grootste en belangrijkste. Hierin vinden we alle klassieke gerechten en meest bekende curry’s terug zoals Kip Korma en Lam Rogan Josh. Heel mooi is ook het stuk over de basisrecepten. Hierin legt Dan Toombs uit welke basiscurrysauzen je kunt maken, diverse kruiden en specerijenmengsels, basisbereidingen met groenten. Tot mijn grote vreugde ook een duidelijk recept voor zelfgemaakte paneer! Maar als bakker kijk ik toch het meest naar de broodrecepten. Hierbij recepten voor naans, puri’s en chapati’s om te beginnen. Hiermee kun je je helemaal uitleven op bollen deeg en lekkere Indiase broodjes maken.

Een mooie toevoeging vind ik aan het einde van het boek The Curry Guy Compleet waar uitleg staat over diverse ingredienten en vooral ook in welke winkels je ze terug kunt vinden. Heel fijn dat dit niet alleen met de vertaling is meegenomen, maar echt uitgezocht voor Nederlandse winkels.

De foto’s in het boek zijn echt prachtig! Dat vind ik ook heel belangrijk in boeken over eten. Je moet watertanden van de foto’s en dat is in dit geval ook zeker geslaagd voor mij. Ik krijg echt zin om te koken van dit boek en heb al een flinke lijst aan recepten die ik wil proberen. Gezien het succes van de eerdere titels ga ik ervan uit dat het ook zal smaken. Het is een dik boek en staat ook vol met heel veel recepten. Genoeg inspiratie voor iedereen!

Wil je dit boek kopen? Als je “The Curry Guy Compleet” van Uitgeverij Good Cook via deze link bij Bol.com koopt heb je hem morgen in huis en help je Gwenn’s Bakery ook een weer een beetje. Dit boek telt 352 pagina’s en is verkrijgbaar voor €30,95.

The Curry Guy Compleet - Gwenn's Bakery - Review

 

Meer reviews kun je hier vinden.

Laat een reactie achter