Aardbeien kwarktaart - Gwenn's Bakery
Taart

Aardbeien kwarktaart

Een van de meest simpele recepten om te maken met aardbeien blijft toch echt de aardbeien kwarktaart! Een absolute Hollandse klassieker die zelfs voor een beginnend bakker heel goed te doen is. De bodem bestaat slechts uit fijngemalen koekjes en wat boter. De vulling is ook niet moeilijk en met weinig ingrediënten. Dit is dus een perfecte taart voor als de aardbeien volop in het seizoen zijn. Ook met aardbeien uit diepvries is het mogelijk, maar dit zal doorgaans toch net wat minder smaak hebben. Wel kun je dan een deel van de aardbeien vervangen door frambozen voor een extra frisse en intense fruitsmaak. Ander fruit kan natuurlijk ook.

Aardbeien kwarktaart - Gwenn's Bakery

Aardbeien kwarktaart

Voor een taart van 20-22cm (6-8 personen)

Bodem
150 gr koekjes (bijv. Digestives of zandkoekjes)
50 gr roomboter

Aardbeienvulling
6 blaadjes gelatine (ca. 10 gram)
400 gr aardbeien*
1 el. citroensap
100 gr kristalsuiker
200 gr slagroom
400 gr volle (Franse) kwark

*om het iets frisser en nog smaakvoller te maken kun je een deel van de aardbeien vervangen door frambozen.

Bereiding:

 • Bekleed de binnenkant van een taartring (20-22cm) met een strook acetaatfolie (of bakpapier) en leg een taartkarton van dezelfde maat op de bodem.
 • Smelt de boter in een pan en maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekjeskruimels en meng nog kort tot goed gemengd.
 • Stort het mengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig. Druk nog goed aan met de onderkant van een glas of met een spatel. Laat opstijven in de koeling terwijl je de vulling maakt.

 

 • Week de gelatine in ruim koud water.
 • Mix de aardbeien tot een gladde puree (bijv. met een staafmixer, blender of food processor). Als je bevroren fruit gebruikt moet dit eerst ontdooien.
 • Verwarm 1/3 van de aardbeipuree met het citroensap en de suiker in een pan. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine toe en laat volledig in de puree smelten. Giet het terug bij de nog koude aardbeipuree.
 • Meng de kwark door de aardbeipuree.
 • Klop de slagroom lobbig (ofwel yoghurtdikte, dus zeker niet te stevig). Spatel dit vervolgens in twee delen door de aardbeipuree heen.
 • Giet de vulling op de koekjesbodem en laat enkele uren (of liefst een nacht) opstijven in de koeling.
 • Verwijder de taartring en dan de folie. Decoreer eventueel met verse aardbeien en mooie slagroomrozetten.

7 Reactie

  1. Dat mag je natuurlijk zelf altijd erbij doen als je dat wilt. Omdat thuisbakkers het doorgaans echt zoals dit recept maken houd ik het simpel. Génoise biscuit staat ook hier op de blog als je dat plakje wilt maken.

  1. Kan op zich wel, maar eigenlijk bak je altijd met volvette zuivelproducten. Dit geeft het mooiste resultaat. Je moet alleen niet te grote punten snijden 😉

Laat een reactie achter