Banana Bread - Gwenn's Bakery
Cakes

Banana Bread

Ik was zelf eigenlijk geen enorme fan van Banana bread (mijn vrouw daarentegen juist wel!), maar toen ik deze van de week maakte was ik om! Echt een lekkere cake met een volle banaansmaak, een iets krokante korst, maar wel met een lekker luchtige cake. Dit is echt een heerlijk recept om te maken als je nog zo’n steeds zwarter wordende banaan in de fruitschaal hebt liggen. Hoe rijper of té rijp de banaan, des te beter is deze voor een geslaagde banana bread. En met zo’n makkelijk recept komt hij ook altijd perfect uit de oven. Het fijne aan deze variant vind ik dat hij zo lekker smeuïg is, iets wat zeker niet bij elke banana bread zo is. Uiteraard is dit een vrij klassieke variant, maar je kunt natuurlijk ook variëren door wat geraspte kokos, chocolate chips of zelfs gemberpoeder toe te voegen.

Banana Bread - Gwenn's Bakery

Banana Bread - Gwenn's Bakery

Recept: Banana Bread

2 eieren
275 gr rietsuiker of lichte basterdsuiker
2 overrijpe bananen
275 gr patentbloem
1 tl. baking soda
1 tl. bakpoeder
1/2 tl. zout
1 tl. kaneel
150 gr gesmolten boter

Bereiding:

  • Vet een cakevorm (25cm) in met zachte boter en bestrooi eventueel licht met wat suiker. Verwarm de oven voor op 170°C en laat de boter vast rustig smelten in een pannetje.
  • Klop in een staande mixer met de menghaak de eieren en de suiker tot een bleke schuimige massa. Prak de bananen tot puree en voeg aan het eerste mengsel toe.
  • Zeef alle droge ingrediënten samen en meng deze rustig door het beslag heen en tot slot ook de gesmolten boter totdat alle ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  • Schenk het in zijn geheel in de cakevorm en bak in ongeveer 1 uur gaar. Als een satéprikker er schoon/droog uitkomt is de banana bread klaar.
  • Laat hem afkoelen voordat je hem serveert of bewaar tot enkele dagen in de koeling.

 

Banana Bread - Gwenn's Bakery

 

2 Reactie

Laat een reactie achter