Chocolate chip banana bread - Gwenn's Bakery
Cakes

Chocolate chip banana bread

Deze chocolate chip banana bread is een van mijn nieuwe lievelingscakes! My god wat is ie lekker!!! Het is eigenlijk gewoon al een heerlijke banana bread zoals ik hem meer klassiek maak (zie recept voor klassiek banana bread). Maar om het nog lekkerder te maken heb ik véél chocolate chips en walnoten toegevoegd. Banaan en chocolade gaat erg goed samen en de chocolate chips geven deze chocolate chip banana bread net wat meer karakter dan een standaard bananen brood. Maar om het zoete iets meer in evenwicht te houden geven de walnoten ook een geweldige notige smaak! Echt een kanjer van een cake en eentje om heel snel te maken thuis!

Chocolate chip banana bread - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolate chip banana bread

Voor 1 cake van 25 cm

2 eieren
250 gr rietsuiker of lichte basterdsuiker
2 overrijpe bananen
350 gr patentbloem
1 tl. baking soda
1/2 tl. zout
1 tl. kaneel
150 gr roomboter, gesmolten
75 gr walnoten
150 gr bakvaste chocolate chips

Bereiding:

  • Vet een cakevorm (25cm) in met zachte boter en bestrooi eventueel licht met wat suiker. Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de eieren en de suiker tot een bleke schuimige massa. Prak of mix de bananen tot puree en voeg aan de eieren toe. Het kan erg lekker zijn om nog wat grove stukjes of plakjes banaan toe te voegen.
  • Zeef alle droge ingrediënten samen boven de mengkom en spatel deze rustig en kort door het beslag heen. Roer er nu voorzichtig de gesmolten boter doorheen en tot slot ook de walnoten en chocolate chips. Houdt enkele chocolate chips en walnoten apart.
  • Schenk het in zijn geheel in de cakevorm en strooi er de overgebleven walnoten en chocolate chips over. Bak in ongeveer 1 uur gaar. Als een satéprikker er schoon/droog uitkomt is de chocolate chip banana bread klaar.
  • Laat hem afkoelen voordat je hem serveert of bewaar tot enkele dagen in de koeling.

 

Chocolate chip banana bread - Gwenn's Bakery

1 Reactie

Laat een reactie achter