Matcha marmercake - Gwenn's Bakery
Cakes

Matcha marmercake

Dit recept voor matcha marmercake is echt heerlijk en heeft echt die bijzondere en kenmerkende smaak van de matcha thee. Een marmercake ziet er sowieso altijd supergaaf uit vind ik! Kijk ook eens naar mijn klassieke marmercake (zie recept hier). Maar met zijn felgroene kleur door het vanillebeslag heen geweven is deze matcha marmercake eigenlijk nog veel leuker!

Matcha marmercake - Gwenn's Bakery

Recept: Matcha marmercake

Voor een standaard cake van circa 25cm

160 gr roomboter, kamertemperatuur
160 gr kristalsuiker
4 eieren
60 ml melk
1 tl. vanille-extract
3 el. matchapoeder
200 gr patentbloem
1 tl. bakpoeder
snuf zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een cakeblik van circa 25cm in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Klop de boter romig en mooi luchtig. Voeg de suiker toe en klop nog zo’n 5 minuten door op medium snelheid tot de suiker volledig is opgelost en het mengsel goed luchtig is.
  • Klop de eieren los en voeg deze steeds in kleine stapjes toe aan de luchtig geklopte boter. Als je dit te snel of in te grote stappen doet kan het gaan schiften.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg in drie stappen toe. Vouw dit er met de hand doorheen om te voorkomen dat je luchtigheid verliest in het beslag.
  • Verwarm de melk iets en roer tegelijk met de vanille in stapjes door de matcha tot je een mooi glad papje hebt. Voeg 1/3 van het beslag toe aan de matchapasta en roer kort tot het net gemengd is.
  • Voeg het groene beslag met matcha weer toe aan het naturel beslag. Spatel van onderuit de kom 2-3 keer het beslag voorzichtig door en giet in het cakeblik. Als er nog niet genoeg marmereffect in het beslag zit kun je er met een mesje 1-2 keer doorheen snijden.
  • Bak de cake in circa 45-55 minuten mooi gaar. Test of een prikker of mesje er schoon uit komt en laat volledig afkoelen op een rooster voordat je hem uit het blik haalt.

Tip: Voor een prachtig gescheurde cake in het midden (teken van een geslaagde cake!) kun je een dun streepje zeer zachte boter precies over het midden van het beslag spuiten voordat de matcha marmercake de oven in gaat.

Matcha marmercake - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter