Ananastaart met kokos - Gwenn's Bakery
Taart

Ananastaart met kokos

Als je zin hebt in een zomers en exotisch taartje, dan zit je met deze ananastaart met kokos helemaal goed! Een brosse en lichtzoute sablé Breton rijkelijk bedekt met gekaramelliseerde ananas. Maar vooral de vulling is echt een eye-opener! Namelaka betekent ‘heel romig’ in het Japans en is tevens de naam van deze nog vrij nieuwe chocoladecrème. Hij lijkt op een zijdezachte crémeux en combineert goed met het brosse van de Sablé Breton. Breng op smaak met ananas en kokos en je krijgt een frisse en exotische taart.

Ananastaart met kokos - Gwenn's Bakery

Recept: Ananastaart met kokos

Voor 6-8 personen

Sablé Breton
80 g kristalsuiker
80 g roomboter, kamertemperatuur
140 g patentbloem
5 g bakpoeder
2 g fleur de sel
2 eidooiers

Gekaramelliseerde ananas
30 g rietsuiker
20 g roomboter
150 g ananas, vers

Kokosnamelaka
3 g gelatine
200 g witte chocolade
150 ml kokosroom
5 g glucose
150 ml slagroom, 35% vet

Extra nodig:
20 gr gerapste kokos
taartring van 20 cm ø
spuitzak
ronde spuitmond van 10 mm ø

Bereiding:

Sablé Breton

  • Meng alle ingrediënten (behalve de eidooiers) tot een zanderig deeg. Voeg vervolgens de eidooiers toe en meng tot het deeg samenkomt tot een bal. Laat het deeg afgedekt een paar uur opstijven in de koeling.
  • Verhit de oven tot 180 °C. Rol het koude deeg uit tot 5 mm dikte en snijd een ring uit van 20 cm doorsnede. Leg de deegschijf in de beboterde taartring en bak de sablé Breton in zo’n 15-20 minuten in de oven mooi goudbruin.

Gekaramelliseerde ananas

  • Karamelliseer de suiker in een koekenpan en voeg de boter en de ananas in grove stukjes toe. Bak 2 minuten en laat volledig afkoelen.

Kokosnamelaka

  • Week de gelatine in ruim koud water. Smelt de chocolade tot 40-45 °C.
  • Breng de kokosroom en glucose aan de kook en roer hier van het vuur af de uitgeknepen gelatine door. Meng de hete kokosmelk in drie keer al roerend door de chocolade tot een gladde crème.
  • Voeg tot slot de koude slagroom toe en laat de kokosnamelaka een nacht opstijven in de koelkast. Schep hierna in een spuitzak met spuitmond.

Afwerking

  • Verdeel de gekaramelliseerde ananas over de taartbodem tot 3 cm van de rand. Spuit dopjes kokosnamelaka over de hele taart en decoreer met de geraspte kokos.
Ananastaart met kokos - Gwenn's Bakery

2 Reactie

  1. Zooo die ziet er verrukkelijk uit 😋 die ga ik zeker eens maken voor mijn zoon die gek is op kokos !

    1. Tof! Veel bakplezier! En als je echt van Kokos houdt kun je er ook lekker wat geroosterde kokosschaafsel op gooien voor een extra kick! Of wat kokosextract in de namelak extra.

Laat een reactie achter