Red Velvet Brownies zijn het perfecte antwoord voor iedereen die gek is op brownies én op red velvet cake! Je hebt nog steeds de heerlijke smaak van de red velvet cake met dat hintje cacao en die mooie dieprode kleur. Hierop zelfs nog de bekende cream cheese frosting met lekkere verse roomkaas, jummie!! En dit allemaal in de vorm van een brownie! Dus lekker een klein stukje om zo bij de koffie weg te happen. Ik ben er zelf in ieder geval helemaal fan van en maak deze Red Velvet Brownies heel graag! Nu jij nog 😉
Na dit recept ook zin in de lekkere fudgy brownies? > hier is mijn ultieme brownierecept. Of ga ook eens voor de klassieke Red Velvet Cake
Recept: Red Velvet Brownies
225 gr roomboter, ongezouten
400 gr kristalsuiker
1 el. vanille extract
rode kleurstof*
6 eieren
40 gr cacaopoeder
190 gr patentbloem
1,5 tl witte wijn azijn
1/2 tl. baking soda
* hoeveelheid is afhankelijk van merk en type kleurstof, dus naar wens gebruiken. Let wel op want kleurstof kan tijdens het bakken donkerder van kleur worden.
Cream Cheese Frosting
200 gr poedersuiker (gezeefd)
100 gr roomboter (kamertemperatuur)
150 gr roomkaas
Bereiding:
- Vet een bakvorm van circa 23x33cm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter met de suiker mooi glad en bleker. Voeg hier de vanille en de kleurstof aan toe.
- Voeg de eieren een voor een toe en klop tussen elk ei weer goed tot het gemengd is. Hierna kan steeds het volgende ei er weer bij.
- Zeef de bloem en cacaopoeder boven de kom en spatel rustig door het beslag.
- Meng in een aparte kom de azijn en soda tot een bruisend papje. Meng dit snel (maar kort!) door het beslag.
- Bak de red velvet brownies in ongeveer 30 minuten gaar of tot een prikkertje er schoon uit komt. Laat volledig afkoelen en haal hierna uit de vorm.
- Klop de zachte boter en roomkaas in een staande mixer heel kort tot een gladde crème.
- Voeg stapsgewijs de poedersuiker toe tot alles gemengd is. Klop zo’n 5 minuten op hoge snelheid om de crème goed luchtig te maken, hij zal nu ook witter worden hierdoor. Maar doe dit niet te lang, anders wordt de hele frosting te vloeibaar.
- Verdeel over de red velvet brownies en strijk glad uit. Snijd de brownies in mooie stukjes en geniet van een heerlijk gebakje!
Dit ziet er heerlijk uit! Welke kleurstof heb je hier zelf voor gebruikt?
Ik gebruik meestal de poeders van de bakkersgroothandel
Hoeveel gebruik je daarvan?
Je kunt kleurstof altijd het beste naar eigen inzicht gebruiken. Jij ziet dan zelf hoe intens of niet het kleurt en kun je jouw ideale kleur controleren.
ik vind lekker dessert bij de koffie