Crêpes (basisrecept) - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Desserts

Crêpes (basisrecept) + toppings

Crêpes zijn de Franse pannenkoeken. Ze zijn flinterdun, licht elastisch en vol van smaak! In Parijs kun je in bijna elke straat wel een kioskje of kraam vinden die de hele dag door verse crêpes bakt. Doorgaans vind je daar een giga pot Nutella bij als klassieke en heerlijke topping (zie ook mijn homemade recept voor Nutella). Zelfs een lekkere snack voor als je na het stappen wat wilt eten onderweg naar huis 😉

Met crêpes kun je alle kanten op door ook gesmolten chocola te gebruiken of vers fruit, nootjes, etc. Maar de allerlekkerste topping voor crêpes (volgens mij!) is toch wel citroen en suiker. Ook erg klassiek, maar soms minder bekend. Bestrooi de crêpes met een dun laagje kristalsuiker en pers er wat druppels sap uit een citroen op.

Crêpes (basisrecept) - Gwenn's Bakery

Recept: Crêpes (basisrecept)

Beslag
250 gr patentbloem
20 gr kristalsuiker
1 snuf zout
3 eieren
500 ml melk
50 gr roomboter, gesmolten

Topping naar keuze
Nutella
suiker met verse citroensap (waanzinnig lekker!!!)
vruchtenjam
gesmolten chocolade met nootjes
vers fruit met slagroom
gekaramelliseerde appeltjes en een lepel crème fraîche
etc…

Bereiding:

  • Zeef de bloem, suiker en zout boven een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los en voeg toe in het midden. Meng de droge ingrediënten beetje bij beetje door de eieren. Voeg de melk rustig en al roerend toe om klontjes te voorkomen en tot slot ook de gesmolten boter.
  • Giet het beslag door een fijne zeef en laat het 2 uur goed afgedekt rusten in de koelkast.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet heel licht in met wat neutrale olie (bijv. zonnebloemolie). Giet een kleine hoeveelheid beslag in de koekenpan en draai de pan goed rond om het beslag goed uit te spreiden. Bak de crêpes tot ze bijna droog zijn aan de bovenkant en draai dan om. Als de crêpes soms blijven plakken kun je de koekenpan tussendoor opnieuw heel licht invetten. Zorg dat beide kanten goudbruin zijn en serveer met een topping naar keuze.

 

Crêpes (basisrecept) - Gwenn's Bakery

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

1 Reactie

  1. Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk! Helaas had ik geen citroen in huis. Volgende keer zorg ik dat ik dat wel in huis heb.

Laat een reactie achter