Hazelnootpasta - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Chocolade Ontbijt

Hazelnootpasta

Oké en dan nu tijd voor een super simpele topper van een recept! Hazelnootpasta!! Yes!

Iedereen kent natuurlijk de meest bekende variant, Nutella. En deze is en blijft gewoon superlekker (ik ben misschien een beetje verslaafd aan Nutella…hahaha!). Maar helaas is dit goddelijke bruine goedje niet heel gezond en zeker niet heel natuurlijk. Daar heb ik juist een oplossing voor, oftewel een veel “minder ongezonde” homemade hazelnootpasta. En ik moet echt toegeven dat deze zelfgemaakte versie echt ontzettend lekker (en even verslavend is)! Het potje op bovenstaande foto heeft het slechts enkele dagen overleefd voordat hij leeg was…lol!

De basis is echt heel simpel: een hazelnoot praliné met zeer weinig suiker waar je gesmolten chocola aan toevoegt. Een klein beetje zonnebloemolie helpt vooral om het geheel iets vloeibaarder of smeerbaar te houden zodat het in de ochtend gelijk op de boterham kan. Wil je een intensere chocolade-kick? Doe dan alleen maar pure chocola in het recept en neem eventueel een chocola met een hoger cacao percentage. Andersom kun je natuurlijk ook meer melkchocolade of zelfs wat witte choco toevoegen. Ook kun je wat variëren qua noten door bijv. wat amandelen of pinda’s toe te voegen, maar dan is de smaak van onze geliefde zelfgemaakte Nutella wel heel anders.

Hazelnootpasta - Gwenn's Bakery

Recept: Hazelnootpasta

250 gr blanke hazelnoten
1,5 el. zonnebloemolie
75 gr poedersuiker
125 gr melk chocolade
125 gr pure chocolade

Bereiding:

  • Rooster de hazelnoten 5 minuten in de oven op 180°C en laat ze vervolgens afkoelen. Smelt intussen beide chocolades samen au bain-marie en laat ook die iets afkoelen.
  • Als de hazelnoten zijn afgekoeld doe je ze in de foodprocessor en laat je deze draaien totdat er een soort dikke pasta ontstaat. Tot slot voeg je de olie en suiker toe.
  • Laat de pasta draaien in de foodprocessor totdat deze zeer fijn en redelijk vloeibaar is geworden. Hoe langer je draait, des te fijner zullen de hazelnoten gemalen zijn en zal de pasta zachter en egaler zijn. Op het laatst doe je de chocolades erbij en zet je de foodprocessor nog even aan totdat alles goed gemengd is.
  • Doe de hazelnootpasta in een potje of plastic container en sluit af met een deksel. Bewaar op kamertemperatuur zodat het smeerbaar blijft.

Hazelnootpasta - Gwenn's Bakery

9 Reactie

    1. Hi Lonneke! Helaas is de staafmixer geen optie hiervoor. Wel als je zo’n hakmolen opzetstuk hebt, want die werkt hetzelfde als een foodprocessor maar minder krachtig.

  1. Hoi Gwenn, vraagje: hoe lang is het ongeveer houdbaar? ik en mijn moeder eten het graag, maar ik ben bang dat hij niet binnen een paar dagen leeg is zoals bij jou…

Laat een reactie achter