Deze paaskoekjes met mini chocolade-eitjes zijn toch te leuk!!! Kijk eens naar die kleuren! Echt een vrolijkt baksel voor de Pasen. Eigenlijk is het vooral een lekkere twist op de bekendere chocolate chip cookies. Maar in plaats van alleen maar stukjes chocolade toe te voegen doe je er in deze paaskoekjes natuurlijk die heerlijke mini chocolade-eitjes in. Ik kies zelf voor de eitjes van M&M’s, want ik ben daar dol op. Maar kies vooral een paaschocolaatje waar je zelf fan van bent. Gewone choco-eitjes zijn al heerlijk, of kies een bijzondere smaak van bijv. de Hema of die lekkere grote eitjes van Tony’s?! Anyways, met deze paaskoekjes is Pasen gelijk een feest! Dus snel aan de slag met dit bizar simpele recept!
Enne…. fijne Pasen allemaal!
Kijk hier voor meer inspiratie en leuke Paasrecepten.
Recept: Paaskoekjes met mini chocolade-eitjes
Voor 9 grote of 12-15 kleinere paaskoekjes
90 gr roomboter, gesmolten
160 gr lichte basterdsuiker
1 ei
1 tl vanille-extract
175 gr patentbloem
Snuf zout
¼ tl bakpoeder
¼ tl baking soda
125 gr mini paaseitjes (bijv. M&M’s, of paas chocopinda’s)
Bereiding:
- Mix boter (afgekoeld), suiker het ei en de vanille goed samen en tot het iets bleker is.
- Zeef de bloem, bakpoeder, soda en zout boven de kom en roer kort door tot een mooi koekdeeg.
- Voeg nu de vulling toe. Hak de mini eitjes grof (voeg eventueel ook wat pure chocolade toe) en spatel door het deeg.
- Gebruik een ijsschep om balletjes deeg te maken of draai met de hand. Laat ze nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken deeg voldoende uit elkaar (ze vloeien aardig uit) en bak in circa 13-16 minuten mooi gaar. Bak ze liever rond de 13 minuten voor een meer chewy koekje of tot de 16 minuten voor een steviger koekje. Aan jou de keus 😉
- Laat kort afkoelen en vervolgens volledig afkoelen op een rooster.