Roses des Sables - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Roses des Sables

Goed en dan nu tijd voor een zeer kindvriendelijk recept, de Roses des Sables. Dit is echt een favoriet onder kids in Frankrijk en is een leuke traktatie voor als ze jarig zijn! Niet alleen omdat het erg lekker is (wel een beetje zoet), maar je kunt ze ook makkelijk met de kinderen zelf maken. Laat ze bijvoorbeeld de Cornflakes zelf door de chocola mengen en help ze om de kleine hoopjes te scheppen. En aan het einde kunnen ze natuurlijk met hun vingers de restjes uit de kom eten!

Je kunt zelf verder uiteraard experimenteren met andere smaken. Gebruik bijvoorbeeld eens melk of witte chocola of meng er wat krokante nootjes doorheen. Wat ik soms erg lekker vind is om er een eetlepel hazelnoot praliné door te mengen in plaats van de poedersuiker. De praliné is al zoet en de smaak van hazelnoot past perfect bij de Roses des Sables.

Recept: Roses des Sables

Ingrediënten:

Voor zo’n 20 stuks

100 gr roomboter
125 gr pure chocola
50 gr poedersuiker
80 gr Cornflakes

Bereiding:

  • Hak de chocola in kleine stukjes en doe deze in een grote mengkom.
  • Smelt de boter in een pannetje en giet deze vervolgens bovenop de chocola. Laat het een minuutje zo staan om even te smelten en meng hierna met een spatel tot het glad is en goed gemengd.
  • Doe de poedersuiker erbij en meng wederom tot een glad mengsel en de poedersuiker is opgenomen. Voeg als laatste de Cornflakes toe en meng door het chocolademengsel heen. Doe dit voorzichtig om de Cornflakes niet kapot te maken.
  • Schep op een vel bakpapier kleine hoopjes van het mengsel. Eventueel kun je de hoopjes ook in een muffinpapiertje scheppen. Laat de Roses des Sables nu afkoelen in de koelkast tot de chocola weer hard is geworden.
  • Als ze eenmaal hard zijn kun je ze direct uit de koelkast eten. Je kunt ze maximaal 2 dagen bewaren, anders worden de Cornflakes taai. Maar meestal zijn ze dezelfde dag nog op!

 

Roses des Sables - Gwenn's Bakery

2 Reactie

Laat een reactie achter