Weespermoppen - Gwenn's Bakery
Koekjes

Weespermoppen

Weespermoppen zijn één van de meest simpele koekjes die je kunt maken! Het deeg maak je namelijk van alleen wat amandelen, kristalsuiker, citroenrasp en een eitje. Draai dit samen fijn en je hebt de basis voor een heerlijk koekje. Weespermoppen hebben dus vanzelfsprekend een sterke amandelsmaak en kunnen ook vrij zoet zijn. Maar door het toevoegen van de citroenrasp krijgt dit koekje iets meer balans. Uiteindelijk krijg je een koekje wat een beetje droog en krokant is aan de buitenkant, maar nog wat zacht van binnen.

Weespermoppenspijs bestaat uit een precieze verhouding amandel op suiker. Dit moet 5:6 zijn met dus iets meer suiker dan amandel. Je kunt ook kant en klaar amandelspijs gebruiken, maar dan voeg je dus nog 10% extra suiker toe om de juiste verhouding te krijgen. Maar er gaat natuurlijk niets boven de smaak van zelfgemaakte spijs. Verder zorgt de citroenrasp voor extra smaak en het ei voor de nodige binding.

Recept: Weespermoppen

Voor 25-30 weespermoppen

250 gr blanke amandelen
300 gr suiker
1 ei
citroenrasp
50 gr extra suiker om te rollen

Bereiding:

  • Draai de amandelen, de suiker en citroenrasp fijn in de foodprocessor tot een amandelspijs. Voeg hier het ei aan toe om het wat stevigheid te geven. Mix het niet te lang om te voorkomen dat de olie uit de amandelen komt.
  • Haal de weespermoppenspijs uit de food processor en rol het tot een of meerdere pillen van zo’n 4 cm dikte. Rol de spijspil door de suiker en bewaar in de koelkast of vriezer tot deze wat steviger is geworden.
  • Snijd de pillen in plakjes van 1,5 a 2 cm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de weespermoppen zo’n 10 minuten op 180 ℃. Let wel op dat de onderkant niet te snel kleurt. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een stuk krant onder het bakpapier leggen.

Weespermoppen - Gwenn's Bakery

2 Reactie

Laat een reactie achter