Appelflappen - Gwenn's Bakery
Gebakjes

Appelflappen

Dit recept voor appelflappen is echt perfect! Sowieso zijn ouderwetse appelflappen altijd een goed idee om te bakken en het is ook een super simpel recept! Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg en een verse appelvulling. Het bladerdeeg maak ik het liefste zelf en dit geeft ook veruit het lekkerste resultaat. Maar ook met kant en klaar bladerdeeg kun je dit recept heel goed maken. De rollen vers bladerdeeg liggen tegenwoordig in zowat elke supermarkt. Maar natuurlijk zijn de plakjes uit de diepvries nog makkelijker omdat ze al vierkant zijn. Eventueel kun je ook dit recept gebruiken en lekker varieren met de vulling en ander fruit zoals ik deed bij de abrikozenflappen.

Appelflappen - Gwenn's Bakery

Recept: Appelflappen (Holtkamp)

Voor 12 stuks

1/2 recept voor bladerdeeg (of 2 pakken koelvers)

3 appels
60 gr suiker + extra voor het bestrooien
Snufje kaneel
1 el. Abrikozenjam
60 gr rozijnen (optioneel)
60 gr krenten (optioneel)

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
 • Meng alle ingrediënten om de vulling te maken.
 • Rol het bladerdeeg uit tot 1-2 mm dikte en snijd er vervolgens 12 plakken van 12 x 12 cm uit.
 • Bestrijk de randen van de plakjes licht met water met behulp van een kwastje.
 • Verdeel de vulling in het midden van de plakjes en vouw ze dubbel in de vorm van een driehoek. Druk de randen goed aan.
 • Bestrijk de bovenkant van de appelflappen weer met water en doop ze in de suiker. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon met de suiker bestrooien.
 • Bak de appelflappen in zo’n 20 minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze iets afkoelen en eet ze als ze nog iets warm zijn van binnen.

Appelflappen - Gwenn's Bakery

Appelflappen - Gwenn's Bakery

13 Reactie

 1. Ze zien er heerlijk uit! Snel weer eens maken. En ik lust ook geen rozijnen, dat hoopje naast een stukje appeltaart is heel bekend haha!

   1. Bedankt voor de snelle reactie! Dus in al u recepten is de ovenstand elektrisch tenzij anders aangegeven. Groetjes Wendy

 2. Krijg vanavond klein zoon met vriedin op visite en die vinden appelflappen heel lekker dus Oma gaat ze maar bakken .lekker hoor .😄 Bedankt voor je recept

 3. Hoi Gwen ik heb net even geoefend voor morgen. De appelflappen zijn een beetje open gegaan mag ik ook ei gebruiken om de naden te sluiten? Het eigen gemaakte deeg is is perfect maar water en deeg is een gevaarlijke combinatie is mijn ervaring daarom mijn vraag.

  gr,Klaske

  1. Hi, je kunt ei gebruiken maar het zal geen ander resultaat geven. Ei bestaat voor circa 3/4 uit water. Heel licht bevochtigen voor het plakken is genoeg. Verder is er geen enkel probleem tussen deeg en water in dit geval. Belangrijkste is wel goed aandrukken om het echt goed af te sluiten en proberen geen lucht te vangen binnen in.

   1. Oke bedankt voor je reactie goed dat ik even geoefend heb. Ze zijn hier zo straks wel lekker opgegeten en het zag er toch nog verbluffend mooi uit. Ik zal meer er om denken dat het lucht er uit gaat ik denk dat dit het probleem was. Een fijne jaar wisseling Gwen en een beter 2021 in alle gezondheid.

    Gr,Klaske

    1. Lucht is zeker probleem vaak. Zo luchtdicht mogelijk dichtdrukken. Of wat we in Frankrijk doen met ‘chaussons aux pommes’ is een klein gaatje prikken aan de achterkant zodat de druk eruit kan.

     1. Bedankt voor je reactie Gwen het is gelukt en ze smaakten ongelooflijk lekker. Die laatste tip van het gaatje prikken zal ik onthouden. ( ;

      Gr,Klaske

Laat een reactie achter