Brusselse Wafels - Gwenn's Bakery
Desserts Ontbijt

Brusselse wafels

Ik was afgelopen weekend in België en moest bij terugkomst natuurlijk weer iets bakken. Dus geïnspireerd op deze korte trip ben ik aan de slag gegaan met de traditionele Brusselse wafels. Nu ben ik zelf eigenlijk meer fan van de Luikse wafel met die lekkere stukjes parelsuiker in het deeg. Maar mijn vrouw is liefhebber van luchtig en knapperig, dus heb ik me om laten praten toch de Brusselse wafels te doen. Zelf vind ik het heerlijk voor bij het ontbijt met een stapeltje verse pancakes ernaast.

Mijn recept is echt ontzettend luchtig en (zolang ze vers zijn) ook erg knapperig! Dit is natuurlijk perfect want de meeste toppings zijn vaak al zacht. Een simpele wafel is ook een beetje saai, ga dus lekker voor wat poedersuiker en slagroom of zelfs bolletjes ijs met nootjes en fruit of chocola.

Uiteraard heb je wel een goed wafelijzer nodig om überhaupt wafels te kunnen maken. Dit kan een tostiapparaat zijn met losse wafelijzertjes. Maar een goed wafelijzer welke je om kunt draaien is echt ideaal en het resultaat van de wafels zal er alleen beter op worden!

Brusselse Wafels - Gwenn's Bakery

Recept: Brusselse Wafels

Voor zo’n 8 wafels

50 gr boter
125 ml lauw water
10 gr verse gist (of 3 gr instant gist)
150 gr bloem
1 el kristalsuiker
snufje zout
125 ml melk
1 ei

Bereiding:

  • Smelt de boter en zet deze weg om wat af te koelen. Doe het lauwe water in een kom en voeg hier de gist aan toe, laat ook dit enkele minuten staan.
  • Doe de bloem met de suiker en zout in een grote mengkom en meng hier stapsgewijs de melk doorheen. Roer goed met een spatel of garde tot er geen klonten meer zijn. Meng nu ook al het gistwater en de boter erdoor tot een glad beslag.
  • Splits het ei en voeg de eidooier aan het beslag toe. Klop vervolgens het eiwit stevig en vouw dit voorzichtig door het beslag heen. Laat het beslag nu zo’n 20 minuten rusten zodat de gist zijn werk kan doen.
  • Bak de wafels in een heet wafelijzer tot mooi goudbruin en serveer vers met poedersuiker of andere toppings.

 

 

Laat een reactie achter