Pancakes - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Ontbijt

Pancakes

Je kent het wel, het is zondagochtend en je hebt even zin in iets feestelijkers dan die boterham met kaas? Als Fransman snak ik dan ook vaak naar een verse croissant met een lepeltje frambozenjam ernaast! Maar dit is natuurlijk ook vaak niet mogelijk, maar heb ik wel altijd de ingrediënten voor iets anders in huis… Pancakes!!! En dan de kleine maar dikke American pancakes! Echt een simpel recept welke je zelfs op de luie zondagmorgen nog snel klaar hebt staan. Geloof me nou maar, jouw weekendritueel gaat er alleen maar op vooruit. (hihi)

Heb je vers fruit in huis? Ga dan los en doe er een berg van bovenop jouw pancakes! Of bak ze zelfs mee! Ik doe regelmatig wat schijfjes banaan of verse bosbessen in het beslag. Natuurlijk kun je ook erg blij worden van toppings als Chocolade Ganache of Nutella. Al moet ik toegeven dat mijn ultieme combi toch echt bacon en maple syrup is! En dan wel de echt maple syrup uit Canada en goeie knapperige zoute bacon. Een goddelijke combi, anytime of the day!

 

Pancakes - Gwenn's Bakery

Pancakes - Gwenn's Bakery

Recept: Pancakes

200 gr patentbloem
1 zakje (16gr) bakpoeder
snufje zout
50 gr kristalsuiker
1 ei
280 ml melk
60 gr roomboter (gesmolten)
1/2 tl. vanille extract

Bereiding:

  • Zeef de bloem en bakpoeder en doe dit samen met de suiker en zout in een grote mengkom.
  • Mix in een andere kom de melk en het ei en voeg hier de gesmolten boter (iets afgekoeld) en vanille aan toe.
  • Doe de helft van het ei/melk mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan de rest toe en meng weer tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan op laag vuur en bak hierin de pancakes. Ik gebruik altijd een ijsschep om dezelfde maat aan te houden. Gebruik het liefst een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Hierdoor hoef je geen boter te gebruiken en worden de pancakes supermooi egaal bruin.
  • Als de bovenkant veel belletjes krijgt en bijna droog begint te worden kun je de pancakes omdraaien en verder bakken tot helemaal gaar en bruin. Herhaal tot het beslag op is en serveer de stapel pancakes direct met een flinke scheut maple syrup en vers fruit.

 

Pancakes - Gwenn's Bakery

 

1 Reactie

Laat een reactie achter