Red Velvet Ice Cream Sandwiches - Gwenn's Bakery
Desserts Koekjes

Red Velvet Ice Cream Sandwiches

Omdat het zulk mooi weer is, is ijs natuurlijk perfect om te combineren met wat vrolijke baksels. Daarom heb ik lekkere koekjes gebakken om daar samen met een bolletje ijs echte Red Velvet Ice Cream Sandwiches mee te maken. De karakteristieke elementen van de Red Velvet Cake komen natuurlijk terug in de koekjes: de lichte cacaosmaak en felrode kleur. Maar samen met dit ijs heb je ineens een hele andere combi die je bijzonder makkelijk naar binnen werkt (al zeg ik het zelf, hehe!).

In andere delen van de wereld stoppen ze al vaker ijs tussen bijv. twee koekjes of cake om daar een sandwich mee te maken, maar hier in Nederland doen we het zelden. Baksels zijn doorgaans al erg zoet, dus kunnen deze Red Velvet Ice Cream Sandwiches al snel too much zijn. Daarom koos ik voor een gezonder ijsje, namelijk dat van Oppo Brothers. Zij maken heerlijk roomijs met 60% minder suikers en calorieën dan gewoon roomijs. Nou ben ik niet zo van gezond, maar dit ijs is wel echt lekker! En zo kan ik er nog meer van eten! hahaha…!

Red Velvet Ice Cream Sandwich - Gwenn's Bakery

Red Velvet Ice Cream Sandwich - Gwenn's Bakery

Recept: Red Velvet Ice Cream Sandwiches

Voor zo’n 20 koekjes of 10 sandwiches

Red Velvet Cookies
1 tl. cacaopoeder
200 gr patentbloem
1 tl. zout
1 tl. baking soda
100 gr roomboter
175 gr kristalsuiker
1 ei
1 tl. vanille extract
rode kleurstof
1 el. melk

Vulling
1 bak roomijs naar keuze (mijn favoriet: Vanille!)

Bereiding:

  • Doe de bloem, cacaopoeder, zout en baking soda in een grote mengkom en meng even door elkaar.
  • Klop de boter in een staande mixer op hoge snelheid tot deze wat zachter en romig wordt. Doe de suiker erbij en klop nog een minuut verder. Voeg vervolgens ook het ei, de melk en vanille extract toe en klop tot alles glad en egaal is. Tot slot doe je de kleurstof erbij tot je een mooie rode kleur hebt.
  • Voeg nu alle droge ingrediënten toe aan het geheel en meng rustig tot alles gemixt is. Voeg eventueel meer kleurstof toe als dit nodig is.
  • Laat het deeg afgedekt goed afkoelen in de koelkast, minimaal 1 uur. Je kunt het ook tot 3 dagen van tevoren maken en dus later afbakken.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Maak kleine bolletjes (ong. 25gr) van het deeg door ze met je handen tot bal te draaien. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en bak zo’n 10-12 minuten tot het midden van elk koekje dezelfde kleur heeft als de rand. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • Schep nu een bolletje roomijs op de helft van de koekjes en dek af met de andere helft. Serveer de Red Velvet Ice Cream Sandwiches gelijk of bewaar ze nog even in de vriezer tot later.

 

2 Reactie

Laat een reactie achter