Chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst

In Amerika zijn ze dol op Rice Krispie treats! Dit is een lekkere snack of reep gemaakt van gesmolten marshmallows en gepofte rijst. Maar hier is uiteraard ook een chocoladevariant van! En jullie kennen mij ondertussen… chocolate is the way to go!!! Ik heb mijn recept voor deze chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst dus gemaakt als leuke variatie op de klassieker. Dit keer geen marshmallow, maar vooral veel chocolade! Hierdoor krijg je een veel krokanter en lekker crunchy resultaat, bijna een soort grote maar lichtere pindarotsjes. De pindakaas zorgt weer voor wat smeuïgheid en een heerlijke smaak. Nou gebruik ik zelden pindakaas in recepten, maar hierin was het echt onweerstaanbaar en ik bleef iets te lang door snoepen! En om niet te weinig chocolade te gebruiken heb ik als gepofte rijst gekozen voor Coco Pops (mijn lievelingsontbijt toen ik klein was) en nog wat gesmolten chocolade bovenop de repen gestreept.

Chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst - Gwenn's Bakery

Recept: Chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst

Voor circa 12-16 repen

150 gr melk chocolade
175 gr pure chocolade
125 gr pindakaas
150 gr gepofte rijst (naturel of chocolade)

Bereiding:

  • Neem een vierkante bakvorm of taartring van circa 20x20cm (of zelfs iets groter) en minstens 4cm hoog. Bekleed strak met bakpapier en zorg dat het bakpapier er nog overheen hangt. Dit helpt om straks de repen te lossen.
  • Hak of breek de chocolade (melk en puur) in stukjes en doe samen in een mengkom. Smelt het langzaam au bain-marie tot het helemaal gesmolten is. Voeg de pindakaas toe en smelt deze kort mee volledig door de chocolade.
  • Doe de gepofte rijst in een grote mengkom en giet het chocolademengsel erover. Schep het langzaam door elkaar, de gepofte rijst plakt in het begin nog niet en schiet makkelijk over de rand.
  • Als het mengsel volledig is gemengd (alle rijstkorrels bedekt) giet je het in de bakvorm of ring. Strijk het iets plat zonder teveel aan te drukken. Zet het circa 1 uur in de koelkast om op te stijven. (let op: als het te hard is geworden zal het lastig zijn om strakke randen te snijden)
  • Haal de vorm met de chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst uit de koelkast en los de chocoladeplak eruit. Snijd dit vervolgens naar eigen wens in grote of kleinere repen of zelfs in blokjes. Ik snijd ze zelf vaak in 10 repen van 4x10cm.
  • Als je nog wat chocolade over hebt kun je de chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst ook nog afmaken met slierten gesmolten chocolade.

Chocoladerepen met pindakaas en gepofte rijst - Gwenn's Bakery

6 Reactie

Laat een reactie achter