Pindarotsjes - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Pindarotsjes

Tijd voor pindarotsjes! En dit is wel het makkelijkste recept op deze blog tot nu toe! Het enige wat je nodig hebt zijn wat pinda’s en lekkere chocola. Een beetje tempereren, mengen, scheppen en klaar, dus geen reden meer om ze niet zelf te maken!

Ik gebruik doorgaans ongezouten pinda’s, maar ik voeg daar dan wel altijd een snufje zout aan toe. Een korreltje zout is altijd belangrijk in de patisserie en ook in pindarotsjes geeft dat kleine snufje net dat beetje extra. Het maakt echt het verschil vind ik! Natuurlijk kun je ook andere noten gebruiken of zelfs rozijnen of bijvoorbeeld cranberry’s toevoegen.

Maar de chocola is net zo belangrijk en je kunt naar wens puur, melk of wit gebruiken. Wel moet de chocola altijd goed getempereerd worden. Als je dit niet doet of zelfs gewoon gesmolten chocola gebruikt, zal de chocola niet goed hard worden en ook geen mooie glans krijgen. In mijn blogpost “Chocolade tempereren” leg ik stap voor stap de 3 diverse technieken uit om perfect getempereerde chocola te krijgen. Elk van de 3 technieken kan gebruikt worden om de pindarotsjes te maken, zolang de temperaturen goed gevolgd worden.

 

Recept: Pindarotsjes

Voor zo’n 12 stuks

150 gr pure chocola (getempereerd)
100 gr ongezouten pinda’s
eventueel een snufje zout naar smaak

Bereiding:

  • Tempereer de chocola. Zodra de juiste eindtemperatuur bereikt is meng je de chocola door de pinda’s.
  • Roer alles goed door elkaar tot alle pinda’s volledig bedekt zijn door de chocola.
  • Neem een lepel en schep kleine hoopjes van het mengsel op een vel bakpapier en laat dit vervolgens (buiten de koeling!) uitharden.

 

Pindarotsjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter