Cinnamon Rolls - Gwenn's Bakery
Brood Ontbijt

Cinnamon Rolls (kaneelbroodjes)

Brood bakken schrikt een hoop mensen af, het is veel werk en duurt vaak erg lang. Maar er zijn zeker ook broodjes die je snel kunt maken en waar je geen moeilijke bakkerstechnieken voor nodig hebt! Cinnamon rolls zijn daar een perfect voorbeeld van! Je hoeft het niet in gekke vormen te bollen of heel lang te kneden of rijzen. En het hele proces is ook nog erg snel! In de brood-aflevering (week 4) van Heel Holland Bakt vorig jaar hadden we maar 2 uur de tijd en heb ik ook cinnamon rolls gemaakt. Dus in zeer korte tijd en toen ook nog met extra vullingen en toppings.

Dus gewoon een redelijk simpel recept wat je makkelijk ’s ochtends kunt maken en dus perfect voor de paasbrunch of lunch bijvoorbeeld! Je kunt eventueel zelfs wat chocolade of nutella gebruiken als vervangende vulling voordat je het deeg oprolt. Of zoals ik dus in HHB deed, wat gekarameliseerde appeltjes.

Cinnamon Rolls - Gwenn's Bakery

Recept: Cinnamon Rolls

100 gr boter gesmolten (afgekoeld)
200 ml volle melk
400 gr patentbloem
1 zakje droge gist
50 gr kristalsuiker
1 ei
snufje zout

Kaneelvulling
75 gr zachte roomboter
1 el. kaneel
100 gr lichte basterdsuiker

Bereiding:

  • Doe de boter, melk, suiker en gist in de mengkom van de staande mixer en roer kort door elkaar. Gooi hier de bloem, ei en zout bovenop en meng 5 tot 10 minuten door elkaar met de meng- of deeghaak.
  • Zodra het deeg mooi homogeen en elastisch is kun je het 30 minuten afgedekt laten rijzen op een warme plek.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek op een licht met olie ingevette ondergrond. Hierdoor blijft het deeg niet plakken straks. Smeer vervolgens een dun laagje zachte boter over het deeg. Meng de suiker en kaneel en strooi dit uit bovenop de boter tot het deeg goed bedekt is.
  • Rol het deeg langs de lange kant strak op tot een grote lange rol. Snijd een klein stukje van elke einde af zodat de rol overal even groot is en snijd het geheel dan in 12 gelijke dikke plakken.
  • Vet een bakvorm van zo’n 20 x 30cm in met boter en leg de cinnamon rolls met de open kant naar boven in de vorm. Laat dit uiteindelijk nog zo’n 30 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Bak de cinnamon rolls op 180°C in zo’n 30 minuten gaar of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en serveer ze zo vers mogelijk! Ze zijn het lekkerst als ze nog iets warm zijn.

Cinnamon Rolls - Gwenn's Bakery

Cinnamon Rolls - Gwenn's Bakery

7 Reactie

    1. Hi! Dit kan maar door de gist zal het al gaan rijzen. Wat dan ook kan is alvast helemaal afmaken en in de koelkast langzaam laten rijzen. Door kou duurt het langer voor de gist om te werken. Eventueel dag van het bakken op juiste temperatuur beetje extra rijzen indien nodig.

Laat een reactie achter