Citroen Maanzaad Cake - Gwenn's Bakery
Cakes

Citroen Maanzaad Cake

Ik word zelf altijd erg blij van deze frisse citroen maanzaad cake! Hij is snel gemaakt en een echte frisse smaakexplosie! Ik heb een deel van de boter vervangen door crème fraîche voor een extra lekkere smaak welke vooral goed combineert met citrusfruit. Kijk ook een naar deze Yoghurtcake met sinaasappelglazuur.

Het beslag is verder niet ingewikkeld, dus door iedereen te maken. Maar wat deze citroen maanzaad cake echt compleet maakt is de heerlijke combi van citroen met maanzaad. Het maanzaad kun je eventueel weglaten, maar ik ben er zelf echt dol op. De citroensmaak is ook lekker aanwezig want de cake zit vol met verse citroenrasp. Maar in het glazuurlaagje zit nog eens extra citroensap voor die frisse hit!

Citroen Maanzaad Cake - Gwenn's Bakery

Recept: Citroen Maanzaad Cake

Voor 1 standaard cakevorm van 25 cm

Cake
4 eieren
275 gr kristalsuiker
rasp van 2 citroenen (gebruik het sap hiervan voor glazuur)
125 gr crème fraîche
300 gr patentbloem
7 gr bakpoeder
4 gr zout
25 gr maanzaad
100 gr roomboter, gesmolten

Glazuur
50 ml citroensap
75 gr poedersuiker

Bereiding:

  • Vet een cakevorm (25cm) in met zachte boter en bestrooi eventueel licht met wat suiker. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop het ei iets schuimig samen met de suiker en de citroenrasp. Roer de crème fraîche even glad en spatel vervolgens door het eerste mengsel heen.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag. Doe het zout en maanzaad er ook bij en spatel alles door elkaar. Giet tot slot de gesmolten boter erbij en roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in circa 45-60 minuten gaar of tot een prikker er schoon uit komt. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm terwijl je het glazuur maakt.
  • Verwarm het citroensap en de poedersuiker au bain-marie tot alle suiker is opgelost en je een soort gladde siroop hebt. Bestrijk de cake met het glazuur en zet nog 3 minuten terug in de oven. Door hem even te bakken zal het glazuur zetten en niet meer plakken.
  • Bestrooi nu eventueel nog met wat verse citroenrasp en maanzaad.

Citroen Maanzaad Cake - Gwenn's Bakery

3 Comment

  1. Dit ga ik maken, ziet er verrukkelijk uit!
    Is het ook mogelijk om dezelfde hoeveelheid beslag te gebruiken om er cupcakes van te maken? En hoelang zouden ze dan moeten bakken?
    Ik hoop dat je tijd en gelegenheid hebt om te antwoorden.
    Hartelijke groet, Noor

    1. Hi, in principe zijn cupcakes hetzelfde als gewone cake maar dan in een kleine vorm. Dus elk “echt” cake-recept kun je normaliter cupcakes mee maken. Kijk voor de werkwijze even bij andere cupcakes op de blog.

Laat een reactie achter