Vegan chocoladeganache - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Chocolade Vegan

Vegan Chocoladeganache

Omdat ik sinds kort ook wat vaker experimenteer met vegan recepten wilde ik dit natuurlijk ook doen met een chocoladerecept. Vandaar dat ik zo snel als ik kon dit recept voor vegan chocoladeganache met jullie wilde delen. Het leuke van de veganistische twist in dit recept is dat het zo ontzettend simpel is!

Een klassieke chocoladeganache bestaat enkel uit chocolade en gewone slagroom. Allemaal heel simpel aan te passen om zonder enkel probleem een echte vegan chocoladeganache te kunnen maken! Pure chocolade is meestal gewoon al vegan, maar let voor de zekerheid toch op de verpakking. Heel soms kan er toch bijvoorbeeld melk inzitten (wat sowieso het geval is bij witte en melkchocolade!). De slagroom is juist niet vegan, maar kun je moeiteloos vervangen door kokos- of sojaroom. Kokosroom is niet hetzelfde als kokosmelk, de room is juist dikker en vetter, de melk is veel dunner. Uiteraard kan het gebruik van kokos of soja de smaak van de ganache iets anders maken dan een klassieke variant. Maar ik vond het zelf amper te proeven, ontzettend lekker en vrijwel niet van gewone ganache te onderscheiden.

Kijk hier voor meer vegan recepten.

Vegan chocoladeganache - Gwenn's Bakery

Recept: Vegan Chocoladeganache

Voor 450 gr vegan chocoladeganache

250 gr pure chocolade
200 gr kokosroom/sojaroom (of andere plantaardige room)

Bereiding:

  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie.
  • Verhit intussen de room op halfhoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Giet een derde van de hete room op de gesmolten chocolade en roer met een spatel tot het volledig gemengd is. Herhaal twee keer tot alle room is opgenomen en de ganache mooi gemengd is en glanst. De ganache is nu al klaar!
  • Laat de ganache een nacht tot kamertemperatuur afkoelen als je deze als vulling gaat gebruiken voor bijvoorbeeld macarons of het vullen en afsmeren van taarten.
  • Als je liever chocolade truffels maakt kun je de ganache beter in de koeling bewaren tot deze wat steviger is.

Laat een reactie achter