yoghurtcake met sinaasappelglazuur - Gwenn's Bakery
Cakes

Yoghurtcake met sinaasappelglazuur

Als we thuis ineens spontaan iets willen bakken maken we meestal gewoon een lekkere vanillecake. Nu is mijn vrouw al jaren dol op het maken van yoghurtcakes. Maar ik wilde haar succesvolle basisrecept toch iets extra’s geven en kwam zo op het idee van deze yoghurtcake met sinaasappelglazuur.

In de basis dus een lekkere cake met yoghurt. Dit geeft een iets frissere smaak dan een klassieke cake, maar zorgt ook voor een heerlijke smeuïge textuur. Op zichzelf al een top recept voor de luie zondag, maar het laagje glazuur maakt het echt af. Ik ben uitgegaan van een simpel glazuur van poedersuiker op smaak gebracht met sinaasappelsap. Gebruik het liefst vers sap voor de lekkerste smaak. Eventueel kun je nog wat rasp toevoegen of de sinaasappel (deels) vervangen door bijvoorbeeld citroen.

Kijk naast deze yoghurtcake met sinaasappelglazuur ook eens naar andere cakerecepten zoals: Chocolade cake, Marmercake of Banana Bread

yoghurtcake met sinaasappelglazuur - Gwenn's Bakery

Recept: Yoghurtcake met sinaasappelglazuur

Voor 1 cake van 25 cm

Cake
125 gr yoghurt
240 gr kristalsuiker
1 tl. vanille extract
225 gr patentbloem
50 ml zonnebloemolie
3 eieren
6 gr bakpoeder
snufje zout

Glazuur
150 gr poedersuiker
1-2 el. sinaasappelsap

Bereiding:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 25cm in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.
  • Doe de yoghurt in een mengkom en los er de suiker en vanille-extract in op. Zeef de bloem
    en meng goed door de yoghurt om klontjes te voorkomen. Roer er nu ook de olie en eieren doorheen en tot slot de bakpoeder en het zout.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak zo’n 60 minuten of tot een prikker er schoon uit komt. Laat iets afkoelen en haal de yoghurtcake dan uit de vorm om verder af te koelen op een rooster.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met 1 eetlepel sinaasappelsap tot een glad papje. Voeg eventueel nog wat sap toe tot je een mooi vloeibaar maar nog iets dik glazuur hebt.
  • Giet het over de cake en laat opstijven. Snijd de yoghurtcake met sinaasappelglazuur in plakken en serveer vers.

1 Reactie

Laat een reactie achter