Citroenchips - Gwenn's Bakery
Basisrecepten

Citroenchips

Heerlijke citroenchips die je in een handomdraai kunt maken. Met enkel wat citroenen, water en suiker ben je al klaar! Het enige lastige is het wachten tijdens het drogen.
Natuurlijk kun je dit recept niet alleen met citroenen maken, maar ook met allerlei ander citrusvruchten. Denk aan chips van sinaasappel, grapefruit, bloedsinaasappel, limoen, yuzu, pomelo en ga zo maar door! De truc is dus altijd hetzelfde: je laat dunne schijfjes citroen (of andere citrusvrucht) in suikerwater weken. Hierna moet het langzaam drogen in de oven. Het suikerwater zorgt voor het licht konfijten van de schijfjes en kan ze transparanter maken als je ze lang genoeg laat zitten in de siroop. Zelf doe ik het altijd kort want ik houd van de kleur van het fruit en hoef het niet transparant te hebben. Hierdoor verdringt de suiker minder de smaak van het fruit.

Gwenn's Bakery - Moderne Franse PatisserieDit recept voor citroenchips komt uit mijn boek “Moderne Franse Pâtisserie“. Hier staan vele tientallen typisch Franse recepten in. Soms klassiek en vaak met mijn eigen twist.
Gesigneerd exemplaar? >>> Koop hem HIER!

 

 

Recept: Citroenchips

200 ml water
100 gr kristalsuiker
1 citroen (of ander citrusfruit)

Bereiding:

  • Breng het water met de suiker aan de kook en laat rustig pruttelen.
  • Snijd de citroen in plakjes van 2 mm dikte en leg deze circa 5 minuten tot een uur in de siroop. De tijd is afhankelijk van hoe doorzichtig je ze wilt hebben, hoe langer ze in de siroop liggen hoe transparanter ze worden.
  • Laat de citroenschijfjes even uitlekken en leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de oven op 70 °C (heteluchtoven) en droog de citroenchips circa 2 uur in de oven.
  • Let op dat ze niet te donker kleuren. Eventueel kun je dan de temperatuur verlagen of ze al uit de oven halen.
  • Gebruik de citroenchips als mooie eetbare decoratie op taarten en cakes.

2 Reactie

Laat een reactie achter