Sloffen zijn altijd lekker en ik vind het vooral ook leuk om kleintjes te maken. Zo kwam ik op het idee deze heerlijke mini slofjes met advocaat te maken. Vooral met Pasen zijn deze een grote hit, maar het hele jaar door te maken natuurlijk. Je maakt het simpelweg met mijn heerlijke basis sloffenbodem recept gevuld met wat advocaat-slagroom. Door wat mascarpone bij de slagroom te doen wordt hij iets steviger en nog romiger. Hier schep je gewoon de advocaat doorheen en je kunt genieten! Advocaat is sowieso op zichzelf al lekker. Of nog beter is advocaat met slagroom samen. Maar nu dus allemaal samen in een advocaat slof van klein formaat.
Recept: Mini slofjes met advocaat
Voor circa 15 mini slofjes
125 gr patentbloem
125 gr Zeeuwse bloem
175 gr roomboter
100 gr lichte basterdsuiker
75 gr kristalsuiker
2 tl bakpoeder
1 eidooier
snuf zout
rasp van 1/2 citroen
150 gr amandelspijs (zie recept)
1 ei
Vulling
300 ml slagroom
200 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
100 gr advocaat (zie recept)
Nodig: mini sloffenring*
Bereiding:
Amandelspijs
- Draai de spijs kort glad met het ei tot je een mooie gladde en spuitbare massa hebt. (Je hebt misschien maar de helft van het ei nodig).
Sloffenbodem
- Draai de boter in de standmixer goed zacht en zalvig. Voeg de basterd- en kristalsuiker toe tegelijk met het zout en de citroenrasp. Draai dit verder tot een gladde massa.
- Meng de eidooier erdoor tot dit volledig is opgenomen. Voeg de Zeeuwse bloem, patentbloem en bakpoeder toe. Zodra het sloffendeeg net gemengd is en samenkomt als bal verpak je het in plastic folie en bewaar je dit in de koeling om volledig op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het deeg uit tot 6-8mm dikte en steek met een mini sloffenring de sloffenbodems uit. Laat de sloffenring om het deeg zitten en zet op een bakplaat met bakpapier.
- Spuit op elke minislofje een streepje amandelspijs maar zorg dat de randen vrij zijn. Bak de mini slofjes in circa 20 minuten gaar en laat volledig afkoelen zonder de ring.
Vulling:
- Klop de slagroom, mascarpone en de suiker goed stevig op. Breng op smaak met de advocaat. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de smaak wilt.
Afwerking:
- Spuit toefjes van de slagroom met advocaat op de mini slofjes. Spuit eventueel nog wat pure advocaat tussen of op de toefjes zoals op de foto.
- Decoreer deze mini slofjes met advocaat naar wens met bijv. schuimpjes, nootjes, etc en maak af met wat poedersuiker.
*Elke sloffenbodem moet gebakken worden in de mini sloffenring. Zorg er dus voor dat je meerdere mini sloffenringen hebt om te bakken. Je kunt het ook per 4 of 6 stuks tegelijk bakken zodat je geen 15 ringen hoeft aan te schaffen.
mooi die bak ik